GB actueel

Rapportage informateur

Informateur Niek Jan van Kesteren heeft woensdagmiddag 2 april zijn rapportage gepresenteerd waarin hij verslag doet van de gesprekken die hij heeft gehad met de negen politieke partijen in Katwijk. In het rapport staat beschreven welke mogelijkheden hij ziet om in Katwijk tot een coalitie te komen. De meest kansrijke coalitie ziet Van Kesteren in de vier partijen: CDA, ChristenUnie, SGP en GemeenteBelangen.

Stelling Katwijkse Post: Goede zorg mag de gemeente ook geld kosten

ONEENS

U schrikt van deze reactie? Dat is precies de bedoeling! GemeenteBelangen die geen geld wil steken in goede zorg, kanniewaarzijn toch? Hoe verleidelijk is het om het Eens te zijn met de stelling, dat is de brede weg, om in termen van de partij Jezus Leeft te blijven.

Hallo Ui catcher,

Vorige week dacht je er in je column in De Rijnsburger over niet te stemmen. Ook vroeg je je af of alle verontruste Rijnsburgers thuis moesten blijven in de hoop dat Katwijk gaat luisteren naar Rijnsburg. 

Stelling Witte Weekblad: Er moet meer geld beschikbaar gesteld worden voor schuldhulpverlening

ONEENS
Het is wel belangrijk om extra budget vrij te maken voor preventieve schuldhulpverlening. Je moet niet wachten tot de schulden zijn opgelopen, maar heel vroeg aan de bel trekken en mensen helpen om niet in de schulden te komen. Als er meer mogelijkheden komen om mensen met dreigende schulden eerder te helpen, hoeven de schulden niet zo problematisch hoog op te lopen.

Stelling Katwijkse Post: Toekomstgericht bouwen betekent minder gezins- en meer seniorenwoningen

ONEENS

Als lid van de werkgroep die de verhuisbewegingen uit het rapport WoON 2012 recent onderzocht, weet ik dat het belangrijker is om ‘op maat’ en klantgericht te bouwen dan nu al basaal onderscheid aanbrengen in gezins- en seniorenwoningen.

Als makelaar weet ik dat er bij elk nieuwbouwproject vooraf flink onderzoek wordt gedaan of de te bouwen woningen ook daadwerkelijk aansluiten bij de behoefte van de kopers. Anders wordt er iets gebouwd, wat niet verkocht wordt.

Pagina's