Blogs

René Slootweg

Camera toezicht in gemeentehuis Katwijk

  • Geschreven door René Slootweg

cameraVanaf volgende week worden er in het gemeentehuis camera’s geïnstalleerd.

Op alle mogelijke plekken zullen 24 uur per dag in beeld én geluid te volgen zijn op internet. De link www.katwijk.nl\camera geeft toegang tot deze beelden, maar is nog niet actief.

De aanleiding tot deze verscherpte toezicht methode, is het feit dat de ambtenaren de besluiten/toezeggingen van de gemeenteraad niet kunnen uitvoeren. De directie is vooralsnog “not amused”, maar helaas hebben die het niet meer voor het zeggen. De organisatie heeft momenten genoeg gehad om te doen wat hun gevraagd werd, maar keer op keer werd er niet geluisterd.

Eén voorbeeld is een ander camera-toezicht in het centrum van Katwijk-Zee, deze camera’s zijn in augustus van 2012 geplaatst. Dat werd door de gemeenteraad op 8 december 2011 besloten en daarbij een toezegging meegeven aan de organisatie om na 1 jaar een evaluatie te houden. Deze toezegging werd keurig door de griffie op de lange-termijn agenda geplaatst, maar de organisatie vond deze evaluatie niet nodig en heeft eigenhandig de toezegging als “afgedaan” afgesloten.

Na herhaaldelijk vragen, ook in de raad commissie van 10 april jl, was de organisatie niet in staat deze toezegging alsnog te doen. 

Daarom is nu besloten overal in het gemeentehuis camera’s te plaatsen.
De werkzaamheden moeten eind volgende week klaar zijn, zodat we er een nieuwe real life soap bij hebben. 

De fractie van GemeenteBelangen wil in een ultieme poging nog proberen de organisatie van de gemeente Katwijk tot inzicht te laten komen en de evaluatie van het camera toezicht in Katwijk-Zee op de eerst volgende vergadering van de gemeenteraad op de agenda plaatsen.

René