Actueel

Amy Guijt

Geen voorrang voor reformatorische stichting

  • Geschreven door Amy Guijt

Onlangs werd bekend dat er aan de Van Lierestraat, naast de Julianabrug, hoogstwaarschijnlijk een woonzorgcomplex voor senioren wordt gebouwd. Daar is op het eerste gezicht natuurlijk niets op tegen. De woningnood is hoog en GemeenteBelangen wil graag bouwen om dit aan te pakken. Het probleem zit voor GemeenteBelangen in de voorkeur van het college. Het wil voorstellen om de reformatorische stichting De Morgenster automatisch deze locatie te gunnen, zonder eerst een openbare inschrijving te houden en andere belangstellenden een kans te geven.bethelkerk

De Morgenster is al jaren op zoek naar een geschikte locatie. Het bestuur wil een woonzorg voorziening op reformatorische grondslag realiseren. Het is namelijk van mening dat in de bestaande woonzorg voorzieningen de reformatorisch-christelijke levensstijl niet goed wordt gewaarborgd. GemeenteBelangen daarentegen vindt het hoog tijd voor woonzorg voorzieningen op algemene grondslag. Woonzorg die niet gebonden is aan geloofsovertuiging, afkomst of levenswijze maar toegankelijk voor alle Katwijkers. Vanuit dat oogpunt kan onze fractie zich niet vinden in de voorrangsbehandeling voor De Morgenster.

Het argument dat de stichting al een tijd op zoek is naar een geschikte locatie is voor GemeenteBelangen niet voldoende om de stichting voorrang te geven. Mochten er geen andere geïnteresseerden zijn, dan staan wij natuurlijk achter de gunning van deze locatie aan De Morgenster. GemeenteBelangen is dan ook niet tegen het initiatief van deze stichting. Maar wel tegen de manier waarop het college wil voorstellen deze reformatorische stichting automatisch voorrang te geven zonder eerst eventuele andere organisaties een kans te geven. Zodra dit voorstel in de gemeenteraad besproken wordt zal GemeenteBelangen daarom pleiten voor een openbare inschrijving. Waarbij alle geïnteresseerde initiatieven, bedrijven en andere belangstellende de kans krijgen een plan in te dienen voor deze locatie. Daarna kunnen we wat GemeenteBelangen betreft pas praten over de toewijzing van deze locatie. Wordt vervolgd.