Actueel

René Slootweg

Doek valt voor SKA vanwege 1 euro

  • Geschreven door René Slootweg

Wat is er gisteravond in de gemeenteraad gebeurd?

IMG 3215 compressed

Op de laatste avond voor het zomerreces stond een voorstel op de agenda voor een eindejaarsevenement. Het college wilde geen gehoor geven aan het verzoek van SKA om vooraf geld beschikbaar te stellen om leveranciers alvast te kunnen betalen.

GemeenteBelangen had in goed overleg met het bestuur van SKA een wijziging voorgesteld om wel geld van tevoren beschikbaar te stellen en achteraf een evaluatie te houden of het evenement succesvol was. Dit was de enige mogelijk om SKA dit evenement dat ze al meer dan 25 jaar met oudjaar organiseren mogelijk te blijven maken.

Om dit voorstel aan te kunnen nemen is wel een meerderheid in de raad nodig en DURF leek in het debat vorige week zich constructief te hebben uitgesproken om SKA dit te laten organiseren en daarmee samen met GB, D66, PvdA, KK en CDA een meerderheid te kunnen vormen.

Maar voor DURF was er maar één voorwaarde: al het van tevoren beschikbaar gestelde geld moet terugbetaald worden, tot op de laatste euro.

Voor GemeenteBelangen is het natuurlijk ook belangrijk dat het geld terugbetaald wordt aan de gemeente, maar zo hard te stellen dat het tot de laatste euro is niet realistisch, immers zijn er meer invloeden die kunnen leiden tot een financieel verschil en dit kan buiten de invloedssfeer van SKA liggen. 

Tijdens het debat werd een schorsing voorgesteld om te proberen dit gat te overbruggen om toch SKA dit evenement te kunnen laten organiseren.

Na ruim twee en een half uur overleg in verschillende kamers en samenstellingen, is het niet gelukt om DURF over de streep te trekken.

En waarom is GB dan niet meegegaan met het voorstel van DURF? 

Heel simpel, omdat SKA dit voorstel onwerkbaar vond. DURF had namelijk wederom een voorstel ingediend zonder overleg met SKA.

GemeenteBelangen betreurt dit resultaat, maar heeft er alles aan gedaan om dit mogelijk te maken. Wij bedanken de vele vrijwilligers van SKA voor hun jarenlange inzet. 

Maar het doek valt nu na ruim 25 jaar om één euro..

Luister en kijk ook naar onze bijdrage in de raad:

Na twee en half uur schorsing de slot bijdrage van GB: