Actueel

Geert Diemer

GB blij met ‘knip’ in rotonde op Noordwijkerweg

  • Geschreven door Geert Diemer

schets rotonde nwijkerwegAls de rotonde bij de Noordwijkerweg klaar is, kunnen fietsers niet meer over het oostelijke fietspad naar Klei-Oost en de Trappenberg rijden. De gemeente maakt namelijk een knip in het noordoostelijke kwart van de rotonde om dat kwart fietservrij te maken. Fietsers kunnen straks alleen aan de westzijde van de rotonde naar Klei-Ooost enzovoort rijden. Dat is veilig omdat uit de Waardlaan weinig verkeer komt. Fietsers  kunnen dan even verder op een officiële oversteekplaats terug oversteken naar het oostelijke fietspad.

GB vroeg de wethouder waarom die knip nodig is. Het blijkt dat de gemeente wil zorgen voor een snelle afwikkeling van het verkeer uit de Voorhouterweg. Daar ontstaan momenteel met spitsuur korte files. Als er geen oostelijke fietspad is, hoeven de chauffeurs daar geen rekening te houden met fietsers. Fietsers zouden daar weliswaar geen voorrang hebben maar die wel vaak nemen. Bovendien wil de gemeente de vrachtwagenchauffeurs verleiden de Noordwijkerweg op te rijden in plaats van om de rotonde heen richting Brouwerstraat te gaan. GB is benieuwd wat de bewoners van Brouwerstraat van die knip zullen merken. GB blijft in ieder geval pleiten voor een vrachtwagenverbod.

GB bracht ook een klacht naar voren van bewoners van de Bankijkerweg. Als zij van die weg de Voorhouterweg op willen rijden, kunnen zij de Voorhouterweg niet inkijken doordat er reclameborden staan. De gemeente bleek op de hoogte en is in gesprek met de eigenaren van de borden.

Namens de fractie van GemeenteBelangen,

Geert Diemer