Actueel

René Slootweg

In Katwijk rijdt de HOV over de rotonde

  • Geschreven door René Slootweg

einde rotonde“In Kattuk is alles ârs”, zeggen ze altijd. Nou dat klopt, de gemeenteraad van Katwijk gaat niet zomaar akkoord met de omvorming van rotondes naar kruispunten voor de R-net bus.

GemeenteBelangen heeft met de andere fracties, behalve de CU, het college een alternatieve optie aangeboden met het verzoek die te onderzoeken. .

De fractie van GemeenteBelangen heeft daar bovenop aangegeven dat GB zelf de alternatieven wil beoordelen die de provincie heeft laten vallen. GB wil echt wat te kiezen en beslissen hebben.

De stelling van de wethouder dat er naast rotondes of kruispunten niet meer smaken waren, vindt GB te kort door de bocht. GB opperde bijvoorbeeld op de rotonde bij het gemeentehuis een invoegstrook na de bypass, zodat daar het verkeer beter doorstroomt. Nu moet men bij deze bypass bij het gemeentehuis invoegen en behoorlijk over de schouder kijken of er iets aan komt.

Ook wil GB antwoord op de vraag of een fietstunnel bij het Waterloopje in combinatie met de rotonde voldoende doorstroom geeft.

GB trekt bovendien de prognose van toename van verkeer in twijfel.

Alles bij elkaar kan GB niet instemmen zolang de raad niets te kiezen heeft.

bus over rotoneDan zegt de wethouder maar tegen de provincie:

"in Katwijk is alles anders, de bus rijdt hier gewoon over de rotonde"

Namens de fractie van GemeenteBelangen

René Slootweg