Actueel

René Slootweg

GemeenteBelangen steekt de handen uit de mouwen

  • Geschreven door René Slootweg

NLDoet 00072De fractie van GemeenteBelangen heeft zaterdag 21 maart ook de handen uit de mouwen gestoken voor NL doet. Bij vele organisaties in Katwijk kon men hand en spandiensten verrichten.

Als (oud) zeeverkenners, was de keuze voor René en Geert makkelijk. Bij de Katwijkse zeeverkenners op de Cantine weg (Parnassia) was voldoende te doen. Er werd een dak gemaakt voor het pionier hok, de overtollige planten moesten van het terrein en de isolatie onder het dak werd door de plaatselijk vogels opgegeten.

NLDoet 00072Terwijl Geert Diemer, bijgestaan door lieftallige dames, zich ontfermde over de woekerende planten en andere rommel op het terrein, heeft René samen met Mark Ruis (ook zeeverkenner in hart en nieren) zich ingespannen om de dakgoot vogel proof te maken. Een redelijk smerig klusje, want de dakgoot was behoorlijk dichtgeslibd met derrie...NLDoet 3151

Een behoorlijk aantal vuilniszakken later was het terrein schoon van overwoekerende planten en de dakgoot was bestand tegen de isolatie etende vogels. Met vele handen werd ook de laatste hand gelegd aan het dak voor het pionier hout; zoals ze zeggen vele handen maken licht werk.

Tijdens dit alles was er ook nog een weekend kamp aan de gang, dus even opletten op het loslopend "wild".

Een prima ochtend gewerkt, met de vele andere scouts. Al was het voor René zeker 24 jaar geleden dat hij voor het laatst actief was bij de scouting en voor Geert zelfs vijftig jaar, het voelde binnen 5 minuten als van ouds.
Eens een scout altijd een scout. Het is niet iets dat je doet, het is een manier van leven.

NLDoet 00042NLDoet 00065De Katwijkse zeeverkenners zijn een van de grootste groepen verkenners van Nederland en zit nog steeds overvol met kinderen en enthousiaste leidingsleden.

De fractie van GemeenteBelangen kijkt tevreden terug op deze episode van NL Doet. We zijn blij dat wij ons steentje hebben kunnen bijdragen en we zijn er volgend jaar ook zeker weer bij..

Namens de fractie van GemeenteBelangen,

René Slootweg  en Geert Diemer