Actueel

GB admin

Welzijnskwartier verrast raadsleden

  • Geschreven door GB admin

Katwijkse raadsleden werden woensdag 19 november van 11.30 – 21.30 uur op locaties, waar Welzijnskwartier de meest uiteenlopende activiteiten organiseert of ondersteunt, rondgeleid. Alle leeftijdsgroepen kwamen in beeld en deze nieuwe fusieorganisatie, voortgekomen uit Factor Welzijn, Stichting Welzijn Ouderen Katwijk en de Stichting Steunpunt Medelanders, maakte voor veel raadsleden met dit goed georganiseerde werkbezoek het onbekende meer dan bekend. Van de fractie van GemeenteBelangen namen Geert Diemer en Gerard Bol deel aan dit aanbod.

Op veertien locaties in Katwijk werken de professionals samen met vele vrijwilligers. Je kan denken aan sport- en beweegactiviteiten, mantelzorgondersteuning, boodschappendienst, maaltijdservice, sociaal culturele activiteiten, vrijwilligerswerk, accommodatiebeheer enz. Met een prachtig programma werden de raadsleden geconfronteerd met wat er in Katwijk zoal voor verschillende leeftijdsgroepen wordt georganiseerd. Directeur Piet van Arkel was getuige van de reacties op dit werkbezoek. Van Arkel: ‘De kracht van Welzijnskwartier is om initiatieven uit de wijken, vanuit organisaties, op te pakken, te faciliteren en de vrijwilligers hun eigen kracht te laten ontwikkelen. Daarom ben ik zo trots op het feit hoe wij met elkaar na deze fusie in Katwijk nu actief zijn’.

WK 2Aandacht voor de ouderen

Geert Diemer van GemeenteBelangen was van 11.30 – 13.30 uur aanwezig in dienstencentum de Zwanenburg in Katwijk aan Zee. Daar werden de raadsleden meegenomen naar alle activiteiten zoals de biljartclub, computerplein, spreekuur ouderenadvies en wat te denken van het bewegen voor ouderen? Diemer: ‘Ik voelde me net de oud-turner Klaas Boot toen we als raadsleden met de aanwezige senioren het bewegingsaanbod mochten meebeleven. Is weer heel wat anders dan het lezen van gemeentelijke beleidsnota’s. Maar wat gebeurt er hier veel zeg’. En als afsluiting werd met de ouderen de gezonde lunch genuttigd.

Drie pareltjes van Welzijnskwartier

Gerard Bol van GB was eerst in buurtcentrum ‘De Schelp’ in de Hoornes en daar werd de kracht van de wijk voor allen meer dan zichtbaar. Bij het gesprek met de mantelzorgondersteuning en het Vrijwilligers Informatie Punt waren er ook eyeopeners voor alle raadsleden. Een bezoek aan de mooie keuken met een workshop voor allochtone jongeren, kickboksen in de grote zaal en vooral hele trotse wijkbewoners waren zichtbaar aanwezig.

WK 1‘Op de fiets naar het Kubus Complex in Valkenburg waar Talent Coach met een klusproject ontspoorde jongeren helpt om weer te leren wat tijdsbesef, structuur in je dagen verantwoordelijkheid voor opdrachten inhoudt, besef je hoeveel Welzijnskwartier te bieden heeft’. Tot slot werd er een bezoek gebracht aan het jongerenwerk in ’t Hok in Rijnsburg waar een zeer bevlogen jongerenwerker Jeroen Lubbers raadsleden liet beleven waarom dit soort plekken voor jongeren vanaf twaalf jaar belangrijk is.

GemeenteBelangen zal de komende periode op de verschillende onderdelen van het werkbezoek uitgebreid terugkomen. Zij zijn trots op hetgeen deze nieuwe fusieorganisatie hier heeft neergezet op genoemde locaties. Voor meer informatie kunt u zelf al kijken op www.welzijnskwartier.nl      

Namens de Fractie van GemeenteBelangen

Gerard Bol