Actueel

GB admin

Zaterdag 22 februari: op pad met thema Dienstverlening

  • Geschreven door GB admin

Lidl Rijnsoever 2Flyeren bij de Lidl in Rijnsoever
Dat was weer een zeer leerzame ochtend voor ons GB’ers. Veel mensen die nog niet weten op welke partij ze gaan stemmen, maar wel geïnteresseerd waren in de informatie over GemeenteBelangen. Klachten en wensen varieerden van hondenpoep in het park waar het bord over hondenpoep was weggehaald (leggen we voor aan de wijkregisseur). Ook de paardenhopen zijn bron van ergernis. De landelijke politiek en alle maatregelen die genomen worden in het kader van de Participatiewet doen velen twijfelen aan de politieke betrouwbaarheid en maken onzeker: wat gaat er gebeuren? Een mevrouw heeft man en zoon thuis in de WW. Hoe moet dat straks als ze geen werk kunnen vinden? Wij weten natuurlijk niet alle problemen op te lossen, maar het werd wel duidelijk dat een luisterend GB-oor op zaterdagmorgen ook voor die mevrouw een fijne opsteker is geweest.

Flyeren bij winkelcentrum Bosplein
Reclame maken voor GB blijkt met een flyer in de hand wat makkelijker te gaan. Ook aan mensen die minder geïnteresseerd zijn, kun je vaak toch nog wel een flyer kwijt. We kwamen vrij veel mensen tegen die zeiden niet te gaan stemmen, of die ronduit niets met de politiek te maken wilden hebben (landelijke ergernissen!). Toch hebben we een aantal prettige gesprekken gevoerd, waar onderstaande punten naar voren kwamen:Lidl Rijnsoever 1

  • In de Koestal worden de plantsoenen slechter onderhouden sinds uitbesteding aan firma Jonker. Jonker maakt gebruik van scholieren, die weinig kosten. De Maregroep is hierdoor werk kwijtgeraakt, wat jammer is voor de werknemers van de Maregroep.
  • Zorgen om het voortbestaan van begeleid werken bij de Maregroep.
  • Voorzieningen voor blinden / slechtzienden op de openbare weg onvoldoende. Zo wordt deelname aan sociale activiteiten bemoeilijkt.
  • Pleidooi voor paarden- en kattenbelasting want alleen hondenbelasting wordt als onrechtvaardig ervaren
  • Zorgen over bereikbaarheid centrum als stuk Boulevard bij Voorstraat wordt afgesloten. Man wilde niet stemmen, maar draaide uiteindelijk bij.
  • Een andere nieuwe bewoner van Katwijk kende ons niet, was uit Leiden verhuisd vanwege overlast.
  • Gesproken over de mogelijkheden van goedkope woningbouw koop / huur in Katwijk.
  • Kan ik nog geluidsoverlast van overstekend vliegtuigen als Katwijkse inwoner melden? Dat was een vraag van een betrokken inwoner.

Met tussendoor ook nog gesprekjes met vertegenwoordigers van Jezus Leeft, D’66 en de PvdA werd het een mooie campagnedag waar we met drie uurtjes flyeren weer vele Katwijkers hebben kunnen bereiken.

Fractie en steunfractie GB