Actueel

GB admin

GemeenteBelangen op bezoek in Duyfrak

  • Geschreven door GB admin

Afgelopen zaterdag waren vijf vertegenwoordigers van GemeenteBelangen weer op bezoek in een wijk. Dit keer was het de beurt aan het Duyfrak in Valkenburg, een mooie nieuwe wijk, grenzend aan de Rijn, met veel water en bruggetjes. De nieuw aangelegde Dorpsweide ligt vlakbij, met speelgelegenheid, veel water en wandelpaden. De wijk staat echter nog steeds in de steigers: door de financiële crisis is er flinke vertraging ontstaan in de bouwprojecten. De directe omgeving van de huizen bestaat dan ook uit braakliggend land en bouwwegen. De  Brede School is nog in aanbouw en zal pas over enige tijd  haar deuren openen. De levendigheid in de wijk komt nu vooral van voetbalclub Valken '68, waar veel Valkenburgers, jong en oud, op deze zaterdag te vinden zijn.

Waarover spraken zij?
Voor winkelvoorzieningen zijn de bewoners van het Duyfrak aangewezen op onder andere het oude dorp Valkenburg. Omdat daar het winkelaanbod niet bepaald ruim is, worden er ook wel boodschappen gedaan in Oegstgeest en elders in de gemeente Katwijk. Ook werd het ontbreken van een horecavoorziening als een café genoemd. De bewoners die we spraken waren tevreden over hun huis en de inrichting van hun buurt. Wel werd de slechte onderhoudstoestand van de toegangswegen vanaf de Voorschoterweg als knelpunt genoemd. Deze wegen zijn in de spitsuren druk en gevaarlijk, vooral voor de kinderen die op de fiets naar school gaan of van school komen. Dat laatste geldt zeker ook voor het kruispunt met de Voorschoterweg en de Torenvlietlaan. Het is jammer dat bij de inrichting van de wijk het bewegen (d.w.z. goede wegen) niet is vooraf gegaan aan het wonen.

Kansen voor Duyfrak
Over het algemeen begrip was er begrip voor het feit dat de wijk nog in aanbouw is, maar als men hier al meer dan vier jaar woont, wordt de overlast van slechte wegen en rondzwervend bouwafval toch wel als hinderlijk ervaren…

Na een periode van zes weken, waarin GemeenteBelangen steeds op zaterdag een spreekuur in de wijken hield, zal de komende week het onderwerp ‘Dienstverlening’ in de verkiezingscampagne van GB centraal komen te staan. Op welke wijze dat zal gebeuren, zult u zelf wel merken. Want dienstverlening in de gemeente raakt ons allemaal!

Namens GemeenteBelangen,

Corrie Vingerling