Actueel

GB admin

Werkbezoek GemeenteBelangen aan schilderachtig DunaAtelier

  • Geschreven door GB admin

DunaAtelier 1Het was voor leden van de fractie en steunfractie van GemeenteBelangen een voorrecht om voorafgaand aan de vast en zeker vele volgende bezoekers, vanaf vrijdag 5 juli 14.00 uur t/m 30 september, de schilderopbrengsten van ‘Katwijk en plein air’ te mogen bewonderen. Maar dit werkbezoek was ook bestemd om nu eens van de directe medewerkers zelf, ook hier allemaal vrijwilligers, te horen wat hun beleving is bij deze nieuwe locatie.

Een blikvanger aan de Boulevard
Bij het naderen van het DunaAtelier, tegenover Hotel ‘Noordzee’ als goede buurman aan de Boulevard, besef je meer en meer dat deze locatie, met dit DunaAtelier een echte eyecatcher is. En dat bleek ook uit de vele malen dat bezoekers, toeristen en localo’s, aan de deur trokken met de gedachte dat de tentoonstelling al was geopend.
Maar het was ook zichtbaar aan de wandelaars die het bankje voor het DunaAtelier benutten, foto’s maakten van de tijdelijk verplaatste beelden uit de zeereep en de positieve mondelinge reacties op de leuke aankleding van de omgeving van het bouwwerk van de Stichting Kunstvereeniging Katwijk.


DunaAtelier 2Trots op deze plek met dank aan de gemeente
De schilderijen van ‘En plein air’, hingen er net nadat deze unieke schilderweek de dag ervoor was afgesloten. Ze gaven een prachtig beeld van zeer uiteenlopende onderwerpen en schilderstijlen. De te verwachten grotere stroom bezoekers dan in het verleden op het strand, wordt nu in positieve zin veroorzaakt door de huidige Riche-locatie. Een stroom die makkelijker en beter kan worden opgevangen doordat de strandbibliotheek nu geen gebruik meer kan maken van een deel van het DunaAtelier.

Naast deze expositie organiseert de stichting ook lezingen, kleinere exposities en heeft men in mei succesvol het project ‘Kunst doet leven’ voor twee goede doelen afgesloten. Bij het verlaten van het DunaAtelier besef je dat hier jaarrond een prima vertegenwoordiging van schildercultuur in Katwijk, met een traditie van meer dan een eeuw, levend wordt gehouden door zeer betrokken vrijwilligers en kunstenaars.

Namens de fractie van GemeenteBelangen,

Gerard Bol