Actueel

GB admin

Stand van zaken dorpskunstwerk Rijnsburg

  • Geschreven door GB admin

Onlangs heeft GemeenteBelangen het college van burgemeester en wethouders voor de tweede keer gevraagd naar de stand van zaken met betrekking tot de realisatie van het dorpskunstwerk voor Rijnsburg. De bedoeling was namelijk dat het college in 2012 met een voorstel hiervoor zou komen.

Als antwoord hebben wij ontvangen dat het proces voor het kunstwerk voor Valkenburg meer tijd in beslag heeft genomen. Hierdoor is het voornemen om in 2012 een besluit te nemen over het in Rijnsburg te realiseren dorpskunstwerk niet haalbaar gebleken.
Het is volgens het college nu de bedoeling dit jaar (2013) hierover een besluit te nemen. De voorbereidingen hiervoor in de commissie beeldende kunst zijn inmiddels gestart.

GemeenteBelangen vindt het jammer dat het college de burgers van Rijnsburg niet van deze vertraging op de hoogte heeft gesteld en dat we eerst vragen hierover hebben moeten stellen.

De kunstcommissie zoekt overigens nog naar Rijnsburgers die willen meedenken over het te realiseren kunstwerk. Wie interesse heeft kan zich aanmelden bij de secretaris van de kunstcommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens de fractie van GemeenteBelangen,

Leen van Poppel