Actueel

GB admin

De Coligny: ‘Mag het ietsje meer zijn?’

  • Geschreven door GB admin

GeldU kent deze vraag vast bij het bezoek aan de lokale kaasboer of slager als net de gewenste bestelling door de vakman of vakvrouw achter de toonbank is afgesneden.
Maar deze vraag werd ook geregeld gesteld door belanghebbenden bij de realisering van het nieuwbouwproject De Coligny. Alleen liep ‘ietsje’ uit naar een bedrag van vele cijfers voor de komma!

In de pers heeft u er alles over kunnen lezen, het door de gemeenteraad van Katwijk gehouden onderzoek (met vertegenwoordigers van alle fracties in de werkgroep) kende keiharde conclusies over de werkwijze en het verloop van het gehele proces waar het College van B&W, de raad, de bouwer en de school voor het voortgezet onderwijs bij betrokken waren.

Een programma van eisen dat zoveel ruimte voor interpretaties bood, mediation tussen de partijen, interne ontbrekende communicatie bij de gemeente, gesprekspartners die niet met elkaar aan tafel wilden… daarom de afsluiting van het ‘Rapport De Coligny’ met vele aanbevelingen.

In de raadsvergadering van donderdag 31 januari werd er door de fractievertegenwoordigers over de uitkomsten van dit rapport gedebatteerd. Wethouder Binnendijk zegde toe binnen een paar weken met een format te komen zodat bij alle toekomstige grotere bouwprojecten er duidelijker handvatten zijn. Lessen uit het verleden, zijn er immers om geleerd te worden! Er staan immers ook nog vele multifunctionele projecten op stapel. Dus dit format komt binnenkort voor bespreking terug in de raad.

Zaterdag 2 februari heb ik over dit punt in het radioprogramma ‘Nieuwsmagazine’ van RTV Katwijk een interview gegeven. Wilt u het terugluisteren? Kijk op de website www.rtvkatwijk.nl bij ‘Radio gemist’ en klik op zaterdag bij ‘Nieuwsmagazine’ op de tijd ‘10.00 – 11.00 uur’ en dan start het interview rond 21.40 minuut.

Namens de fractie van GemeenteBelangen,

Gerard Bol

Gerard Bol