Actueel

GB admin

Noordwijk heeft zijn ‘gat’ en Katwijk had zijn ‘rotte kies’

  • Geschreven door GB admin

In de raadsvergadering van 5 juli werd er gesproken over de aankoop door de gemeente Katwijk van het voormalig hotel Riche, door velen als ‘de rotte kies in het jonge melkgebit wat we Boulevard noemen’ beschouwd.

Aan de ene kant is GemeenteBelangen blij verrast dat na jaren van onderhandelingen het eindelijk gelukt is om met de eigenaar van dit voormalige hotel tot overeenstemming te komen over de aankoop van deze locatie door de gemeente. Aan de andere kant is GB teleurgesteld over de hoogte van het te betalen bedrag, zeker afgezet tegen de bezuinigingen waar we mee te maken hebben in gemeenteland.
De gemeente heeft het pand aangekocht voor € 3,6 miljoen. GemeenteBelangen vindt dat dit bedrag € 600.000 teveel is.

Hotel RicheOp grond van alle taxaties en adviezen is GB tot de conclusie gekomen dat we als gemeente een prijs gaan betalen die niet marktconform is. Tevens nemen we als gemeente het risico om het aankoopbedrag terug te moeten verdienen uit de projectontwikkeling die de locatie biedt. Daarbij wordt er gedacht aan de bouw van circa tien appartementen boven op een horecaruimte.

Op zich is het een toplocatie in Katwijk, dichtbij alle voorzieningen in het centrum en alle woningen hebben zeezicht, maar het blijft een enorme financiële uitgave. Onder regie van de gemeente en door de inschakeling van een toparchitect kan er wel iets moois gerealiseerd worden dat een verrijking van de Boulevard zal kunnen worden.

Maar alles heeft zijn prijs en daar zit nu de kneep. GemeenteBelangen voelt zich gechanteerd door de eigenaar, maar aan de andere kant blijkt uit alles dat als we het nu niet doen we zeker nog tien zo niet mogelijk zelfs twintig jaar tegen deze wegrottende kies blijven aankijken. En dat is zacht uitgedrukt geen plezierig vooruitzicht.

Met pijn in ons hart hebben we als GB daarom voor aankoop van het object gekozen tegen een tonnen te hoog bedrag, maar als we als gemeente het goed aanpakken valt er veel te winnen. Uiteindelijk is een brede meerderheid in de raad akkoord gegaan met deze aankoop van het voormalige hotel Riche.

Namens de fractie van GemeenteBelangen,

Hans Vingerling