Actueel

GB admin

Afscheid van vier GemeenteBelangen–babes

  • Geschreven door GB admin

Ooit vertrouwde Wim de Bie, nu gasthoogleraar aan de universiteit van Tilburg waar hij in het voorjaar de masterclass ‘Satire’ gaat geven, aan het vinyl van de grammofoonplaat deze dichtregels toe:

‘Het is jammer maar we moeten nu gaan.
We hebben samen leuke dingen gedaan.
Bedankt voor het luisteren en de wijze raad.
Ik weet bijna zeker dat het morgen beter gaat.
Nou het beste, een handdruk, een zoen
We moeten het gauw overdoen
Als er wat is, laat het weten
We zullen elkaar nooit vergeten’.

Afscheid 4 GB babesMet deze regels van het lied ‘Afscheid’ wordt prima de sfeer verwoord van de bijeenkomst vrijdagavond 20 januari in De Roskam. Daar nam GemeenteBelangen met veel belangstellenden afscheid van Esther Schonenberg als fractievoorzitter, Marian Krijgsman als bestuurslid en campagnetijger, Jacoline Stol als raads- en Nathalie Pret als bestuurslid. Dit samenzijn werd niet alleen gekenmerkt door in een ‘spionnetje’ louter achterom te kijken. Het werd een afscheid van vier GB–dames met de blik vooruit.

Er is niets moeilijkers dan goed te bedanken
Na de kortste bestuursvergadering ooit werd Esther verkozen tot bestuursvoorzitter van GB. Dat werd met luid applaus en kletterend vocht in de glazen begroet. Voordat de toespraken zouden volgen, was er nog een film waarin een overzicht werd vertoond van afgenomen straatinterviews bij het Katwijkse winkelende publiek. Daar werd de centrale vraag gesteld: ‘Wat doet het vertrek van deze vier GB–dames u en wat wenst u ze toe?’ Dat leverde onthutsende en humoristische reacties op waarbij we ons ook gaan afvragen wat het rendement is van alle campagneflyers en –posters. De film werd afgesloten met foto’s van bekenden die niet konden komen, maar toch een persoonlijke boodschap hadden voor deze GB–ers.

Esther met prentIn de toespraken werd teruggeblikt op de periode dat ze bij GemeenteBelangen betrokken waren en dat was voor Marian Krijgsman als bestuurslid en Esther als bestuurslid, steunfractie- en vanaf 2002 ook fractielid een hele lange periode.
Natuurlijk werden hoogtepunten uit de campagneperiodes aangehaald.
Wat te denken van de ‘Garden Guerilla’, de straatacties met GB, de groei van de partij vanaf 2002 en dat alles werd afgesloten met passende cadeaus. Marian en Esther kregen een schitterende ‘prent op maat’ van de alom bekende Bert van der Meij waarbij Marian ook nog ‘De Gouden Duim’ kreeg aangeboden voor al haar verdiensten voor GemeenteBelangen. Naast Joke Slings is ze nu de tweede die deze ‘oeuvreprijs’ in ontvangst mocht nemen.

Gemeentebelangen bruist van energie
Deze energie werd muzikaal geuit met het zingen van Esthers afscheidslied en een slotlied waar niet alleen de tekst van Ray Charles ‘Crying time’ was bewerkt maar ook de melodie een eigen leven ging leiden. Deze unieke bewerking zult u zeker niet op You Tube vinden. Dat alles mocht de pret niet drukken en voordat het zaterdag werd, verdwenen alle GB–ers in de donkere Katwijk Binse nacht.