Actueel

GB admin

RijnlandRoute, GB wil verschillende opties open houden

  • Geschreven door GB admin

GemeenteBelangen wil het trace Churchill Avenue nog zeker niet afserveren, zoals het college van Katwijk in een brief aan de raad voorstelde. Het college kiest voor de variant "Zoeken naar Balans" vanwege de aanname dat dit trace sneller aangelegd zou kunnen worden. GemeenteBelangen is het daar niet mee eens. Juist om reden van dubbelgrond gebruik, het voorkomen van verlies aan aaneengesloten landschappen, ruimte besparing, etc., blijft voor GB de Churchill Avenue nog steeds een aantrekkelijk alternatief dat we nu niet gelijk moeten afschrijven.
GemeenteBelangen werd in deze visie gesteund door alle fracties behalve de VVD.

Mogelijk negatieve gevolgen voor ontsluiting Zanderij
Overigens ligt er voor Katwijk nog een flinke adder onder het gras. Er komen onvoldoende ongelijkvloerse kruisingen op het traject N206 tussen Katwijk en Leiden. De kruising bij de Wassenaarseweg is bijvoorbeeld nog punt van discussie, de provincie wil daar geen ongelijkvloerse kruising. In de plannen wordt het verkeer vanuit de locatie Valkenburg naar een toerit op de N206 bij de Broekweg (Valkenburg) geleid. Het verkeer vanuit Wassenaar moet via de locatie Valkenburg richting de N206 komen. Hoe het verkeer vanuit de Zanderij moet worden afgewikkeld is nog niet geregeld. Een rechtstreekse aansluiting op de geplande rotonde bij de Molentuinweg is niet mogelijk. Dus dat wordt dan omrijden geblazen, via locatie Valkenburg of via de kern van Katwijk.

Wij voorzien voor de ontsluiting van de Zanderij weer flinke problemen. Binnenkort zullen wij de wethouder vragen hoe hij die problemen denkt te gaan oplossen. 1 x raden... het verkeer uit de Zanderij richting Noordwijk of Rijnsburg moet via de Westerbaan!