Actueel

GB admin

Katwijkse Nieuwjaarsduik en het GB-geel op het strand maar .........

  • Geschreven door GB admin

Vrijdag 1 januari 2010 was er om 15.00 uur de prima georganiseerde Katwijkse Nieuwjaarsduik waar een 900 belangstellenden voor in de omkleedtent veranderden in Poseidon, Noormannen, Kerstmannen, Sponge Bob, mogelijke opvolgsters van het Unoxmeisje 2009, Luca Prins om na het startschot het koude zilte nat op te zoeken.
GemeenteBelangen had met Jan Kralt een onverwachte vertegenwoordiger die geen GemeenteBelangen-vlag met zich mee hoefde te dragen zoals Jonathan Weegink van het CDA die deze vlag mee het water in had genomen.
Want Jan Kralt heeft die vlag niet nodig om te horen van omstanders 'Wat leuk dat jij van GemeenteBelangen ook mee de zee in gaat'. Laat hij dan ook niet eens van erwtensoep houden, zo bleek achteraf: "het heet niet voor niks snert!"

De start van de verkiezingscampagnegerard en nadineJan had van zijn GB-genoten geen hulp nodig bij het omkleden dus Esther, Jacoline, Nadine en ondergetekende konden gehuld in de meer dan bekende gele bodywarmers op het strand blijven om de eerste flyers van de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen aan te reiken na wat gesprekken met aanwezigen.
Opvallend was het grote aantal niet-Katwijkers, zo waren er zelfs geëmigreerde Nederlanders uit Zwitserland naar Katwijk gekomen om onder andere dit worstfenomeen mee te mogen maken.
Maar het was logisch dat vele blikken van de aanwezigen waren gericht op de zee dus wat de gesprekken en flyeroverdracht betrof, het zat meer in de kwaliteit dan in de kwantiteit.

Waar was Jan Kralt?
Met een gelukkige blik op zijn gezicht kwam Jan uit de omkleedtent en na wat laatste gesprekken verlieten de lieden van GemeenteBelangen gehuld in de gele bodywarmers om 16.00 uur het Katwijkse strand.
Dat alles in de wetenschap dat thuis de kachel brandde en er op zaterdag 16 januari een eerste actiedag van de nieuwe verkiezingscampagne zal zijn.snert

Middels deze website worden alle belangstellenden op de hoogte gehouden van de acties en zijn ook het verkiezingsprogramma, de deelnemerslijst en de actiepunten te lezen. Een team van enthousiaste GB-ers staat in de startblokken op weg naar de snel opduikende gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 3 maart 2010.

Gerard Bol.