Actueel

René Slootweg

Nog minder steun voor nieuwe bieb

  • Geschreven door René Slootweg

NoordzeepassageMaar heel weinig inwoners willen een dure nieuwe hoofdbieb in de Noordzeepassage. De coalitiepartijen, en vooral de ChristenUnie, probeerden waarschijnlijk daarom een kritische toon te zetten in de raadsvergadering van 15 februari.

De ChristenUnie gaf in de Katwijksche Post al aan de locatie Noordzeepassage niet de beste te vinden voor de bibliotheek.  Maar wilde de stekker niet uit het project trekken. De partij bleek 15 februari tot op het bot verdeeld. Ze had 20 minuten schorsing nodig voor intern overleg. Terug in de raadzaal waren niet alle leden nog aanwezig voor besluitvorming.

Het is voor burgers onbegrijpelijk dat de coalitie zo’n duur project met zoveel onzekerheden niet onmiddellijk stopt. GemeenteBelangen heeft deze locatie in het begin een kans gegeven. Maar zag na de eerste onderzoeken al dat dit het hem niet ging worden. GB wil nog steeds een toekomst gerichte bibliotheek in het centrum van Katwijk aan Zee, maar niet in de Noordzeepassage. Wel in een kleinere vorm, zoals in De Burgt in Rijnsburg en het dorpshuis in Valkenburg.

De recente sessie over de bieb leek wel een aflevering van een soap. GB snapt niet waarom de coalitie maar geen besluit durft te nemen en om de hete brij blijft draaien. Wanneer komt de volgende aflevering?