Actueel

Amy Guijt

Kruispunt Hoorneslaan N206 gevaarlijk?

  • Geschreven door Amy Guijt

Gevaarlijke kruising Hoorneslaan 1Afgelopen week hebben de lokale media en zelfs het RTL nieuws er wederom aandacht aan besteed, de kruising bij de hoorneslaan/n206. Onder vele inwoners, omwonende en scholieren van de Pieter Groen staat de kruising bekend als gevaarlijk. Onterecht, zegt het college nog in 2016. Jaarlijks worden er maar enkele aanrijdingen met lichamelijk letsel of materiële schade geregistreerd. Zo werd er tussen september 2017 - september 2018 maar een drietal meldingen van ongevallen geregistreerd op dit kruispunt. 

Toch wordt dit kruispunt nog steeds als onveilig ervaren door de Katwijkers. Reden voor GB raadsleden Amy Guijt en Geert Diemer om afgelopen week samen met Richard Verloop, adjunct directeur van de Pieter Groen én omwonend, nogmaals de plaats te bekijken en te bespreken.

Noem het onveilig, onoverzichtelijk of "gewoon" een onhandig kruispunt.. Dat het daar regelmatig niet geheel vlekkeloos verloopt bewijst het feit dat terwijl wij ter plaatse zijn er twee auto’s elkaar raken! Er komt geen politie of ambulance aan te pas, en dus zullen wij ook van deze aanrijding geen registratie terug vinden. Of het nu gaat om fysieke bewezen onveiligheid of gevoelsmatige onveiligheid.. beide zijn redenen voor GB om hier extra aandacht voor te vragen en opzoek te gaan naar mogelijke oplossingen.

Al eerder heeft GemeenteBelangen aandacht gevraagd voor gevaarlijke kruispunten in onze gemeente. Zo plaatste wij in september 2014 een oproep in de Katwijksche Post om inwoners te vragen gevaarlijke oversteekplaatsen en kruispunten aan ons te melden.

Met succes,

GemeenteBelangen ontving toen meerdere meldingen, foto’s en aandachtspunten. Uiteraard zijn deze in der tijd door gecommuniceerd naar het college. Een aantal onveilige situaties hebben zij inmiddels aangepast, andere wachten nog steeds op verbetering, zo ook de hoorneslaan/n206 kruising.

Gevaarlijke kruising Hoorneslaan 3

Het betreft een complex kruispunt, met veel kruisend verkeer van zowel voetgangers, fietsers als automobilisten. Dit betekend dat er niet een simpele pasklare oplossing voor klaar ligt, maar houdt ook niet in dat het meermaals aankloppen van o.a. de school & andere inwoners ongehoord moet blijven vindt GemeenteBelangen. Wij gaan dan ook in gesprek met onze wethouder Rien Nagtegaal om deze situatie te bespreken en te kijken naar mogelijke oplossingen. Wordt vervolgd!

 

luister ook naar het RTV interview met Amy (klik hier)