Actueel

Amy Guijt

GemeenteBelangen op bezoek bij Scum

  • Geschreven door Amy Guijt

De verbouwing van Scum laat al jaren op zich wachten. Het bestuur van Scum heeft talloze gesprekken gevoerd met de gemeente, informatieve sessies bijgewoond en door de jaren heen zelfs bouwtekeningen moeten maken, terwijl dat geen taak is van een jongeren organisatie.

Ze nodigde de huidige raad dan ook nogmaals uit om de vraag en behoefte uit te spreken.

Scum

Wat ze vragen is simpel:

1. Flexibele ruimtes, zodat ze de ruimtes multifunctioneel kunnen gebruiken. Dat zou praktisch een schuifwand in de grote zaal betekenen. 

 

2. Klus ruimte, want deze zit nu onder het podium3. Opslagruimte, want nu worden veel spullen van ruimte naar ruimte verplaatst. Waarbij zelfs het invalidentoilet als opslagruimte fungeert

Luik klusruimte

Scum werkt als jongerencentrum veel samen met andere organisaties zoals het Welzijnskwartier voor het organiseren van activiteiten voor jongeren, ze draaien op vrijwilligers & alle jongeren zijn welkom. Ze organiseren veel activiteiten voor 18-, wat de organisatie voornamelijk geld kost i.p.v. oplevert. Toch blijven ze deze doelgroep juist aanspreken en gaat voor Scum het maatschappelijk belang hier boven de bar omzet. Wellicht zou er in de subsidie een verdeelsleutel moeten komen voor activiteiten van 18+ en 18-, want de 18+ levert op en de ander kost geld. Momenteel is er nog geen onderscheid in de subsidie die jongerencentra hiervoor ontvangen.

 vele tekeningen Scum

  

 

Na jaren van praten en afwachten voor Scum is het nu wachten op een visie van de gemeente op het jongeren werk, zoals in de maatschappelijk agenda komt. GB ziet de meerwaarde en noodzaak voor de gevraagde verbouwing en hoopt dat er na jaren wachten eens vordering in komt!