Actueel

René Slootweg

GB organiseert inspiratieavond

  • Geschreven door René Slootweg
Plastic soep2

Binnenkort is het weer Wereldmilieudag en ook de internationale dag van de biodiversiteit (VN) staat voor de deur. Leuk, maar het blijkt dat deze diversiteit en ons milieu toch behoorlijk in het gedrang komen.

Daarom organiseert GemeenteBelangen op 21 mei om 20:00 uur een inspiratieavond in De Roskam.

De avond staat geheel in het teken van natuur en is vrij bij te wonen voor iedereen die geïnteresseerd is. Bij
Want wist je dat 80% van onze eetbare gewassen afhankelijk is van bijen en insecten? Zonder deze inmiddels bedreigde bijen is onze voedselvoorziening binnenkort dus in gevaar. Ook de "Plastic soep" draagt bij aan vergiftiging van onze voedselketen & neem eens al het vuil dat aanspoelt op ons mooie strand. Daar moeten we samen toch iets aan kunnen doen?

Alleen is het onmogelijk, maar samen kan er een hoop veranderd worden. Dat is ook het uitgangspunt van onze sprekers. Zo zijn NL Zoemt, WNF Operatie Jonas & Jutters Katwijk aanwezig om iedereen te vertellen over een aantal van deze problemen en hun aanpak en oplossingen daarvoor. Interessant voor gemeente, politieke partijen maar ook zeker voor jou als inwoner!

Iedereen is vanaf 20:00 uur welkom in De Roskam. Vanaf 20:15 uur zullen we met elkaar in gesprek gaan, luisteren naar de diverse lezingen & ons laten inspireren! De bijeenkomst is gratis, en vooraf aanmelden is niet nodig.

We hopen je zien.

Deze avond is in samenwerking met:

Jutters Katwijk 20Duurzaam20 Logo operatie Jonas NL zoemt
Jutters Katwijk 20Duurzaam20 Operatie Jonas NL Zoemt

 

kijk ook alvast dit fimpje over Operatie Jonas: https://youtu.be/23zucm7PASY

Neem vrienden en kennisen mee naar deze avond, download hier de uitnodiging in PDF om door te sturen: Uitnodiging in PDF