Actueel

René Slootweg

Ebru Demirdas nieuw burgerraadslid GB

  • Geschreven door René Slootweg

EbruPer januari 2017 treedt Pieter Kuijt af als burgerraadslid van GemeenteBelangen na twee perioden in de Katwijkse politiek actief te zijn geweest. Hij is de beoogd penningmeester/lid van het Dagelijks Bestuur van een grote branche-organisatie in het vastgoed. Omdat hij deze functie naast zijn fulltime baan gaat verrichten, valt dat praktisch niet te combineren met de werkzaamheden van het burgerraadslidmaatschap.

Zijn opvolger is Ebru Demirdas, 24 jaar en twee en een half jaar actief in de steunfractie van GB en als secretaris van het bestuur van GB. Na haar opleiding Rechten is zij gaan werken als Client Due Diligence Analyst bij een grote bank. Ebru begint met veel enthousiasme aan het burgerraadslidmaatschap: ’Ik wil graag iets terug doen voor de samenleving. Een bijdrage leveren aan de omgeving waarin je woont is een van de mooiste dingen die er zijn. Verder vind ik het belangrijk dat je als burgerraadslid weet wat er speelt in je gemeente, om dat te vertalen naar de gemeenteraad. GemeenteBelangen past bij mij ook vanwege het lokale karakter. Wij laten ons niet beïnvloeden door landelijke politieke standpunten, maar kijken wat hier in Katwijk gebeurt en nodig is.

Op 22 december neemt Pieter afscheid van de gemeenteraad en op 12 januari wordt Ebru geïnstalleerd en neemt ze deel aan haar eerste commissievergadering.

Luister ook naar het radio interview bij RTV : https://soundcloud.com/kuijt/gb-burger-raadslid-ebru-demirdas-stelt-zich...