Actueel

René Slootweg

Is verkeersveiligheid wel belangrijk?

  • Geschreven door René Slootweg

Verkeersveiligheid is eigenlijk niet in geld uit te drukken, maar voor de oplossingen die nodig zijn om verkeerspunten aan te pakken is vaak serieus geld nodig.

verkeersveiligheid

De afgelopen jaren heeft de gemeente €200,000 elke jaar extra op de begroting gezet (stelpost) om verkeersveiligheid aan te pakken. Daarmee worden dan grote financieringen afgelost, dus de bedragen die we als gemeente dan kunnen gebruiken loopt in de miljoenen.
Een investering in het verkeer wordt voor tientallen jaren gedaan, dus mag in de begroting in kleine stukjes (net als een hypotheek van een huis) worden afbetaald.
Recent is nog €91,000 van deze stelpost gebruikt om investeringen te doen in de Brouwerstraat.

Het huidige college wilde de overgebleven €109,000 van deze stelpost niet meer gebruiken als aflossing, maar eenmalig gebruiken voor kleine zaken en als onderzoek budget.
Voor de komende jaren daarna weet men het nog niet zeker of er iets op de begroting komt te staan. Voor GemeenteBelangen is dat een zorgelijke ontwikkeling, want er zijn teveel gevaarlijke punten die nog aangepakt moeten worden in onze gemeente.

Iedereen heeft vaker in de media kunnen lezen dat verschillende partijen zich zorgen maken over deze punten en het college oproepen deze aan te pakken. Maar het is nu allerminst zeker dat er in de komende begroting een serieuze stelpost komt voor verkeersveiligheid, want de huidige is door dit college gestopt..

GemeenteBelangen gaat zich sterk maken dat in de begroting voor 2023 voldoende geld wordt vrijgemaakt om veel van deze onveilige punten de komende jaren effectief aan te pakken.

 

Het debat over de verkeersveiligheid