Actueel

René Slootweg

Verminder overlast N206

  • Geschreven door René Slootweg

De N206 is al jaren een doorn in het oog van vele Katwijkers, afgezien van het feit dat deze weg ons mooie dorp dwars doormidden splijt, geeft deze ook geluid en fijnstof overlast. GemeenteBelangen heeft vaker de overlast van de N206 proberen te verminderen. 

N206

Ons initiatief voorstel voor een DoDo (Dicht Open Dicht Open) werd helaas niet omarmd door de raad, maar onze motie tot verlagen van de maximale snelheid uit 2015 gelukkig wel.

Een behoorlijk deel waar de N206 vanuit Noordwijk ons dorp binnenkomst heeft namelijk nog een maximum snelheid van 100 km/u terwijl verreweg het grootste deel op de N206 er maar 80 gereden mag worden. Een verlaging van de snelheid scheelt aanzienlijk in de geluidsoverlast van de aanliggende wijk Rijnsoever. De geluidswal werd toentertijd niet verhoogt, maar de motie voor snelheidsverlaging werd wel gehonoreerd.

Maar aangezien dit een provinciale weg is moet je als gemeente dit aanhankelijk maken bij de provincie. Als reactie op onze motie uit 2015 werd door de provincie aangegeven dat er geen plannen waren om de snelheid omlaag te brengen. 

Maar dat was niet de vraag aan de provincie, we willen juist dat ze plannen gaan maken.

In de jaren daarna zijn er wel pogingen gedaan om de provincie in verschillende overleggen te overtuigen om de snelheid aan te passen.

Nu met het het naderende einde van de Rijnlandroute is GB van mening dat onze motie nogmaals onder aandacht moet worden gebracht van de provincie. Het is namelijk bijzonder te noemen dat in het traject van de N206 van Vogelenzang tot aan Leiden er een klein stukje 100 gereden mag worden…

De tijdwinst die met het stuk 100 km/u gehaald wordt is maar 10 seconden!!!

GB vraagt het nieuwe college om de lobby bij de provincie te continueren om nu eindelijk het laatste stuk ook naar 80 km/u te laten brengen. We hebben daarom onze motie uit 2015 even afgestoft om deze nogmaals in te dienen.

Natuurlijk ligt het besluit uit 2015 nog vast, maar het is goed om de huidige samenstelling van de huidige raad nogmaals te benadrukken dat deze oplossing eenvoudig en goedkoop een enorme overlast oplost.

Want het is zo eenvoudig als het plaatsen van één bord !

 

Kijk en luister ook naar onze bijdrage in het debat hierover:

 

 

Luister ook naar het radio interview dat René Slootweg had bij RTV Katwijk:

Comments

comments