Actueel

René Slootweg

Spoeddebat SKA - college moet beter luisteren

  • Geschreven door René Slootweg

SKAOp verzoek van GemeenteBelangen was er afgelopen donderdag een ingelast spoeddebat over SKA. De aanleiding was het bericht dat het oud en nieuw feest van SKA geen doorgang meer kon vinden. De reden was niet alleen dat het college geen geld aan de voorkant beschikbaar wil stellen voor het kunnen betalen van de rekeningen, maar in het bijzonder voor het missen van het “wij” gevoel.

In een bijzonder lang en vooral teleurstellend debat, verschool het college uit monde van de burgemeester zich vooral achter de regelgeving. Want ze mogen een evenement toch geen garantstelling geven?
GB heeft er meermaals op benadrukt dat dit geen normaal evenement is, want het is ooit door de gemeente zelf in het leven geroepen als een veiligheidsmaatregel. Om de rellen en vandalisme in het dorp rond oud en nieuw tegen te geven. In die hoedanigheid geniet het ook een andere benadering.

Vol trots deed de partij Durf zich voor als de redder van het evenement, door wel even op korte termijn een alternatief zullen organiseren. Daarmee zetten ze SKA, met bijna dertig jaar ervaring in het organiseren van dit feest, nogmaals volledig aan de kant. Hun motie werd gelukkig door niemand gesteund, zelfs niet door de andere coalitiepartijen.

Helaas was ook dit spoeddebat te laat om nog een feest voor dit jaar te organiseren, maar GemeenteBelangen heeft wel zeer duidelijk gemaakt dat op zeer korte termijn we met de raad om tafel willen voor het opstellen van voorwaarden voor dit bijzondere evenement. Er zal nog wel veel moeite worden gestoken in het terugwinnen van het vertrouwen bij SKA, die is volledig weg nu.

GB spreekt nogmaals haar dank uit voor alle vrijwilligers die zich in de afgelopen jaren belangeloos hebben ingezet voor dit fantastische feest. We hopen echt dat dit niet het einde is.
Wij hebben wel goed geluisterd naar jullie en zullen alles in het werk stellen dit voor de aankomende jaren te blijven ondersteunen door de gemeente.

Kijk en luister ook naar onze bijdrage in het spoeddebat: