Actueel

René Slootweg

Rolcontainers op parkeerplekken

  • Geschreven door René Slootweg

GemeenteBelangen was verbaasd over het feit dat de gemeente in Rijnsburg parkeerplekken gaat gebruiken om elke twee weken de rolcontainers PMD te laten plaatsen. Naar aanleiding van onze vragen aan het college werden we benaderd door meerdere inwoners van Rijnsburg die net zo verbaast waren over dit feit.

afval op parkeerplek

Zelfs een mooi verhaal over burgerlijke ongehoorzaamheid waarbij de inwoners toch te rolcontainers op de stoep zetten in plaats van de, door de gemeente, aangewezen parkeerplek.
Maar de ophaaldienst had deze teruggezet op de aangewezen parkeer plek rondom de daar nog geparkeerde auto….

Uit de antwoorden van het college lijkt het of de inwoners het allemaal maar best vinden, maar de werkelijkheid is toch anders. Want ondanks dat burgerinspraak niet noodzakelijk was volgens het college, zijn er toch 169 zienswijzen ingediend.
Ons bereikte ook verhalen dat men niet op de hoogte was van deze nieuwe plekken en te laat was voor een zienswijze.

GemeenteBelangen is benieuwd of er meer van dit soort bijzondere plekken zijn “bedacht” in onze gemeente.

Reageer op dit stuk met voorbeelden van andere bijzonder plekken voor rolcontainers. Foto’s zijn natuurlijk zeer welkom.

Lees hier de antwoorden op onze vragen: https://katwijk.notubiz.nl/document/12301980/2/6_+Beantwoording+politieke+vragen+ex+art_+41+van+het+RvO+van+het+lid+Slootweg+van+11+januari+2023+inzake+vreemde+plekken+voor+rolcontainers+in+Rijnsburg+%283021726%29