Actueel

René Slootweg

Waar een wil is komt een fietspad

  • Geschreven door René Slootweg

De politiek is traag. Dit is een veel voorkomende quote van onze burgers en dat is helaas ook vaak waar. Maar als er echt een wil is, kan het ook snel.

Op 29 september heeft de raad in grote meerderheid een motie aangenomen om langs de N206 t.h.v. Torenvlietlaan de auto’s van fietsers te scheiden.

Fietspad N206

In de originele plannen was bedacht dat hier fietsers en auto’s gezamenlijk over dezelfde rijbaan gingen rijden. Een bijzondere beslissing, want het regionale “doorfietspad” dat vanaf centraal station in Leiden tot helemaal aan onze boulevard gaat komen zou dan op dat stukje ook autoverkeer bevatten. Dit maakt het niet erg veilig voor de fietsers.

Door deze motie is nu op zeer korte termijn plannen gemaakt en uitgewerkt zodat er nu een apart fietspad langs de ventweg gaat komen.
Het fietspad wordt een echt fietspad zonder autoverkeer en uitrukkende brandweerauto’s. Daarnaast blijft de huidige ventweg zodat bedrijven als Hoekstra Wheels en brandweer bereikbaar blijven.

Het gepresenteerde plan is voor iedereen een prima oplossing.

GemeenteBelangen spreekt haar dank uit aan de ambtenaren voor het snel oppakken en realiseren van dit plan. Er komt nu een veilige doorfietspad zonder inmenging van autoverkeer. Iets waar GB al jaren voor lobbied.

Vanaf Leiden centraal tot straks aan de boulevard in Katwijk. We hopen dat hierdoor het gebruik van de fiets nog aantrekkelijk wordt.