Actueel

René Slootweg

Altijd maar nee...

  • Geschreven door René Slootweg

Het is een antwoord dat de inwoners vaak horen, “nee, dat mag niet”. En dan vragen we ons iedere keer af waarom er geen vertrouwen in de overheid is?NEE

De gemeente wil graag het bedrijventerrein ‘t Heen opknappen of zoals ze dat in mooie woorden noemen revitaliseren, ook wil men dat we meer gaan sporten. De helft van de bevolking beweegt te weinig en daar willen we graag wat aan doen.

Maar het verbaast de fractie van GemeenteBelangen dat als er een initiatief zich aanmeldt bij de gemeente om in een leegstaand pand een uitbreiding voor een bestaande taekwondo sportschool te realiseren, dit met een “nee het mag niet” wordt afgedaan. De initiatiefnemer wordt daarnaast met vele beleidsstukken bedolven waarom het niet zou mogen.

Afgezien van het feit dat we Nederland aan het over reguleren zijn, is de oplossing hier simpel. Ga nu niet meteen nee roepen, maar ga nu eens samen met de initiatiefnemer aan tafel om te bezien hoe het wel zou kunnen. Met zo’n meewerk houding zou een begin gemaakt kunnen worden aan het terugwinnen van het vertrouwen.

GemeenteBelangen heeft naar aanleiding van deze afwijzing politieke vragen aan het college gesteld om opheldering en medewerking te krijgen op dit initiatief. Binnen 30 dagen dienen ze daarom een reactie te geven.

De volledige vragen zijn te lezen op deze link