Actueel

René Slootweg

Parkeerregulering door de strot geduwd

  • Geschreven door René Slootweg

Betaaldparkeren wel of nietDuidelijker kunnen de inwoners het niet maken, want met 1413 ondersteuningsverklaringen voor een referendum laten ze zien dat ze er wat van vinden. Dit had het college prima kunnen voorkomen als ze aan de voorhand in gesprek waren gegaan met de inwoners en ondernemers, nu voelt het voor velen door de strot geduwd.

Is parkeerregulering de enige manier om betaalbaar te bouwen? Nee, natuurlijk niet, er zijn veel meer knoppen om aan te draaien. Maar daar mogen de inwoners en ondernemers niet over meepraten, want het college heeft al besloten dat we het gaan doen. En de coalitiepartijen steunen hun college en lijken met een meerderheid af te streven om dit hoe dan ook door te voeren.

GemeenteBelangen zal niet instemmen met het voorstel, omdat er geen goed participatie traject is gevolgd. En de raad heeft nota bene recent nog een vernieuwd participatiebeleid van dit college vastgesteld. Bijzonder is dan dat bij het eerste grote onderwerp het college vindt dat hier aan de voorkant geen participatie nodig is.

Zo krijg je het vertrouwen in de politiek zeker niet terug.

GemeenteBelangen is van mening dat als we aan de voorkant het gesprek waren aangegaan met onze inwoners en ondernemers er meer begrip zou zijn, maar zeker goede ideeën hadden kunnen worden gedeeld. Nu is er zoveel schade aan dit onderwerp berokkend dat wij verwachten dat dit niet meer te repareren is.

GB blijft zich inzetten om onze gemeente leefbaar te maken en houden. Natuurlijk moet er betaalbaar gebouwd worden, maar niet op elke lege plek. Er moet zeker plek blijven voor groen, recreatie en ontspannen. 
Daarnaast moet het alternatief voor de auto goed zijn, we zijn al jaren bezig om de fietspaden en voetpaden te verbeteren. Maar niet iedereen werkt dichtbij of kan met de fiets naar het werk. Daarom moet ook het openbaar vervoer verbeterd worden. Niet alleen in het weekend voor de feestende jongeren, maar ook doordeweeks voor alle mensen die vroeg naar het werk moeten of met nachtdiensten.

Hierbij zal GB altijd blijven luisteren naar de inwoners om samen met hen Katwijk leefbaar te houden.