Actueel

GB admin

GemeenteBelangen test terraslocaties

  • Geschreven door GB admin

Katwijk, 2 augustus 2009 - Persbericht GemeenteBelangen
Gewapend met tafels, stoelen en een parasol stapte een deel van GemeenteBelangen afgelopen donderdag in de boot, op zoek naar mooie locaties voor toekomstige terrassen.

Een hele lijst met mogelijke plaatsen voor een terras werd afgewerkt. Aanmeren, terras opzetten, even zitten, sfeer proeven en rapporteren.
"Wat ons betreft steekt de locatie Gemeentehuis Valkenburg er met kop en schouders bovenuit", zegt fractievoorzitter Esther Schonenberg. "Heerlijk rustig aan het water, je kunt met een bootje aanleggen, of te voet, met de fiets of auto komen, hier hangt een fijne sfeer én zie je een heel andere kant van Katwijk. Deze locatie krijgt van ons een TerrasKansKaart".

TerrasKansKaart
Een TerrasKansKaart en nog heel wat meer is weggelegd voor de locatie Redschuur, zowel op het hoge stuk als op het lage stuk.

Nadat GemeenteBelangen hier het mobiel terras had opgezet werd al heel snel duidelijk dat deze locatie een ‘Topper’ kan worden.
Raadslid Marcel van Tol ziet het wel zitten. "Ik zie hier functies met een recreatief/toeristisch karakter. Rokerij Schaap mag hier wat mij betreft neerstrijken. Een leuk restaurant erbij. Zittend op dit hoge terras kun je tot aan de zee kijken".

"En onder aan het talud kan de Triton misschien wel een plek krijgen’’, vult raadslid Jan Kralt aan. "Zodat de Zwaaikom gemakkelijk aangedaan kan worden door dagjesmensen vanaf het water’’.
Even later test Gemeentebelangen de terrassen aan de Zwaaikom zelf. "Hier is het écht gezellig geworden. Met de terrassen in de Zwaaikom zit het wel goed. Nu wordt het hoog tijd dat de gemeente de aanlegmogelijkheden gaat verbeteren".

En verder gaat het weer. Zittend op het mobiele terras is het commentaar niet van de lucht. "Bij het pontje van Valkenburg is het Wapen van Valkenburg al gevestigd, langs het water is een mooie plaats voor een terras", vindt steunfractielid Leen van Poppel. "Net zoals in de Jachthaven van Rijnsburg. Wellicht kan een terras worden meegenomen als de uitbreidingsplannen gestalte krijgen".

Raadslid Joke Slings vindt dat in de Kwakelwei, volgens de Brede Structuurvisie van Katwijk straks een park, een mooi terras aan de waterkant niet mag ontbreken. Een mooie kans ligt bij het gemeentehuis van Rijnsburg. Op termijn wordt dit een multifunctioneel gebouw, daar past een terras bij.
Als laatste locatie wordt het mobiele terras opgezet op het Andreasplein en het Andreashofje. GemeenteBelangen is unaniem. Het Andreasplein verdient een betere inrichting. Parkeren is nu nodig maar na de kustversterking moet het plein autovrij worden. Een schitterende locatie voor een terras en ook hier deelt GemeenteBelangen een TerrasKansKaart uit.

Uitgaan.
Sinds 2006 is er mede op initiatief van GemeenteBelangen heel wat verbeterd op het gebied van uitgaan in Katwijk. Op het Hema-plein, de Boulevard en de Princestraat zijn er flink wat terrassen bijgekomen. Dat heeft Katwijk op zomerse dagen een stuk gezelliger gemaakt. Katwijk is natuurlijk niet alleen Katwijk aan Zee en daarom deed GemeenteBelangen de test door heel Katwijk.
Doel van de test was om te bekijken hoe aantrekkelijk de terrassen op dit moment zijn en waar mogelijk uitbreiding van horeca kanplaatsvinden. De uitkomsten worden meegenomen in het verkiezingsprogramma van GemeenteBelangen.