Actueel

GB admin

GemeenteBelangen steunt alleenstaanden Voedselbank

  • Geschreven door GB admin

Ter gelegenheid van het nieuwe onderkomen bezocht GB de voedselbank en schonk een mooi geldbedrag om de alleenstaanden in de feestmaand een extraatje te kunnen geven.

Het nieuwe onderkomen aan het CleinDuinplein ziet er ruim en fris uit, de vrijwilligers zijn er enthousiast over. Het is een flinke verbetering t.o.v. het vorige onderkomen.  Nu is er voldoende ruimte om prettig te werken en voor de opslag van voorraad. De intake van  nieuwe cliënten vindt op een rustige plek plaats en er is een grote koffietafel waar gemakkelijk kan worden aangeschoven voor een praatje.

Topdrukte
Elke donderdag en vrijdag is het topdrukte om de pakketten voor de clienten van de voedselbank klaar te maken. Waarvan de inhoud voor een klein deel komt van Voedselbank Leiden. Het overgrote deel van de producten wordt geleverd door Katwijkse bedrijven. Bovendien leveren particulieren ook regelmatig bijdrage. Al het werk wordt verricht door vrijwilligers.

Broodnodig
Vanuit project Broodnodig worden de cliënten van de voedselbank geholpen om hun financiën weer op orde te kijgen. Er wordt doorverwezen naar het Budget Informatie Punt en er word geleerd hoe om te om te gaan met je budget. Deze aanpak werpt zijn vruchten af. Het cliëntenbestand van de voedselbank is in beweging, een groot deel kan na enige tijd weer op eigen benen staan. Helaas is de realiteit dat er ook steeds nieuwe aanvragen binnenkomen. En daarmee blijft de voedselbank beslist nog een belangrijke speler in de Katwijkse samenleving.