Actueel

Geert Diemer

GB uitgeput in Frederiksoord

  • Geschreven door Geert Diemer

Gebrekkige afvoer van regenwater
Vanaf mei 2014 heeft GemeenteBelangen bij de gemeente aangedrongen om Frederiksoord de opknapbeurt te geven die de wijk al in 2011 nodig had vanwege alle scheuren en plassen. In december 2014 kwam het hoge woord er bij de gemeente uit:  er komt geen riolering in Frederiksoord.  Dat deelde de gemeente mee in een agendapunt dat alleen leek te gaan over nieuwe regels voor riolering.  

De gemeente kwam in januari 2015 met een tijdpad: in januari 2016 zouden de werkzaamheden beginnen. GB probeerde het tijdpad te bewaken door vragen stellen, de wethouder aan te schieten, de ambtenaren te bellen enzovoort.  Maar toch schreef de gemeente in januari 2016 iedereen een brief: we beginnen pas in mei 2016.  En in mei kreeg iedereen weer een brief: de gemeente begint pas in september 2016.  En wat blijkt nu: de gemeente begint pas in oktober.  GemeenteBelangen wil het niet geloven.  En het kan nog later worden als er iets mis is met de aanbesteding.

Ondertussen werkt de gemeente wel in  normaal tempo aan de herinrichting van de Princestraat en het Andreasplein. Uit eigen beweging.  Waardoor deze verschillen tussen de kernen en hoe gaat de gemeente er een eind aan maken? GB wil dat graag weten, net als de inwoners van Frederiksoord die nu al jarenlang wachten en door de plassen stappen.

Is het raar dat de inwoners zich achtergesteld voelen bij Katwijk aan Zee?

Luister ook naar het RTV radio interview: https://soundcloud.com/kuijt/opknapbeurt-wijk-frederiksoord

Namens de fractie van GemeenteBelangen

Geert Diemer