Actueel

René Slootweg

Moet het Tripodia een kerk worden?

  • Geschreven door René Slootweg

Logo tripodia
Katwijk gaat verder op slot: geen muziek meer op het Andreasplein, geen openlucht concerten meer op het strand en nu ook geen rockconcerten meer in het Tripodia.

De coalitie, onder leiding van de SGP en CU, heeft dat bepaald. Het CDA hobbelt achter hen aan, als een schoothondje.

Het college verkoopt het Tripodia, een begrip in Katwijk, aan het kerkgenootschap van de baptisten. Dezen hebben uitgesproken dat ze de zalen zullen blijven verhuren, maar dat is voor GemeenteBelangen niet voldoende, want de baptisten hebben ook gezegd dat rockconcerten niet thuis horen in een kerk. Het college stelt dat die dan maar naar een sporthal moeten.

De gehele gemeenteraad heeft het college gevraagd in het Tripodia een gemeenschapshuis te vestigen. De 33 raadsleden hadden daar veel redenen voor. Een  belangrijke was dat Katwijk Noord als kern weinig samenhang en identiteit heeft. Dat komt mede door de afwezigheid van een neutraal gemeenschapshuis. Als het college dat in het Tripodia zou vestigen, dan zou, blijkens het college eigen onderzoek, 94 procent van de inwoners van Katwijk Noord er heen gaan.

Het college trekt echter uit dit eigen onderzoek de onjuiste conclusie dat de bewoners géén behoefte hebben aan een neutraal gemeenschapshuis. Het heeft dan ook opzettelijk niet onderzocht of de gemeente het Tripodia in eigen beheer kan nemen. Dat kan het college nalaten, omdat burgemeester en wethouders weten dat ze in de raad op een coalitie meerderheid kunnen rekenen. Het college beweert bovendien dat het geen taak van de gemeente is zalen te verhuren ook al doet het gemeentelijke sportbedrijf niet anders.

GemeenteBelangen hoopt dat de burgers van Katwijk deze partijdigheid ook zat zijn en dat bij de verkiezingen in 2018 zullen laten blijken...

Namens de Fractie van GemeenteBelangen

René Slootweg