Actueel

René Slootweg

GB bezoekt de Goerie

  • Geschreven door René Slootweg

Foto WerkbezoekGoerie

Op 18 Mei bracht de fractie van GB een bezoek aan de Goerie. Bestuursleden Dick vd Plas en Rob Onderwater hebben grootse plannen het terrein en de verschillende sportclubs.

De eigenaar van het pand, IJsclub Voorwaarts viert over 2 jaar haar 125 jarige bestaan en is trots op het mooie gebouw en ijsbaan. Het clubgebouw wordt al jaren verhuurd aan een Sport en Recreactieclub, die met hun huur en de contributie van de schaatsers alle verdere kosten dekt voor het onderhoud en afbetaling van het gebouw.

Maar afgezien van een paar weken in het jaar intensief schaatsen, gebeurt er op het terrein en in het clubgebouw bijzonder weinig, de plannen zijn dan ook ambitieus:

Doel: leven brengen in het gebouw door allerlei gebruikersgroepen aan te trekken en aan het terrein te binden

  1. mountainbike parcours op de 'dijken' rondom het terrein creëeren.
  2. het jeu de boule veldje herstellen.
  3. clubhuis tot pitstop maken voor allerlei tours.
  4. beweegtuin voor iedereen.
  5. onderhoud eventueel onderbrengen bij licht verstandelijk gehandicapte cliënten van welzijnskwartier
  6. clubgebouw als onderpand geven aan een bank in ruil voor hypotheek, eventueel met gemeentegarantie om de financiële middelen voor de plannen te verkrijgen.
  7. ook skelters op skeelerbaan toelaten (deze baan wordt binnenkort gebouwd, zodat er ook skeeler wedstrijden gehouden kunnen worden).

De tekeningen voor het mountainbike parcours zien er indrukwekkend uit. Wij wensen ze veel succes met de uitvoer en hopen dat de leden van de verschillende verenigingen, die gebruik maken van de Goerie, ook akkoord gaan met de plannen.

De fractie van GemeenteBelangen was bijzonder onder de indruk van de plannen en zullen deze in de toekomst hun politieke steun geven waar nodig.

Namens de Fractie van GemeenteBelangen

René Slootweg