Actueel

Geert Diemer

De kiemkracht van GB's groene ideeën

  • Geschreven door Geert Diemer

Een Oneindigende weg
In 2010 vroeg GemeenteBelangen het college Katwijk op te vrolijken met hangende bloemenmandjes. Het college had er geen zin in. Maar zie, in 2016 stelt het college zelf voor bloemenmandjes op te hangen. De ideeën van GB bezitten dus jarenlange kiemkracht en de raad stemde donderdagavond 28 april in met het voorstel van het college, en ooit GB.

De 134 mandjes kunnen niet goed maken dat de gemeente sinds 2010 1450 minder bomen heeft. De oorzaak ligt volgens GB gedeeltelijk in het feit dat de vier kleine afdelingen voor groen niet op kunnen tegen de grotere technische afdelingen. GB stelde daarom 28 april opnieuw voor deze kleine afdelingen samen te voegen tot één grotere met een actief afdelingshoofd. Maar het college gaf geen krimp. GB, en alle liefhebbers van grote bomen, rekenen dus voorlopig op de kiemkracht van dit idee.

GB vroeg de wethouder ook de verstening van de tuintjes aan te pakken.  Die verhoogt namelijk in de zomer de omgevingstemperatuur, vermindert de ruimte voor biodiversiteit, leidt tot overbelasting van het riool, verhoogt de stress van de inwoners en verergert de gevolgen van fijn stof. De wethouder zei toe de mogelijkheden te willen verkennen.  GB houdt zijn daden in de gaten.

Namens de fractie van GemeenteBelangen

Geert Diemer