Actueel

René Slootweg

Sorry is voor GB niet voldoende

  • Geschreven door René Slootweg

GeldPrullenbak
Bij elk bouwproject is er wel een budget overschrijding, maar dat wordt altijd van te voren in het budget ingecalculeerd. Maar als deze extreem hoog is kan dat natuurlijk niet zonder consequenties blijven.

In 2013 was er de 8 ton overschrijding van het project Coligny. Toen heeft GemeenteBelangen het voortouw genomen om een onderzoek te laten doen naar de fouten die bij dit project zijn gemaakt. De bevindingen en aanbevelingen moesten er voor zorgen dat dit niet weer zou gebeuren.

GB had er vertrouwen in dat dit ook zou gebeuren.

Recent werd een volgende overschrijding bekent bij de raad; een 2,9 miljoen euro overschrijding bij het Haven 2 project. Ditmaal was het college zo slim om zelf een onderzoek in te stellen en niet te wachten op de raad.

Maar wat schetst onze verbazing als de bevindingen en aanbevelingen van het vernietigende rapport dezelfde blijken als bij de Coligny! Het college heeft dus niets gedaan met de aanbevelingen van de Coligny.

In een lang debat schoof het college de schuld af naar de organisatie. Het college was niet op de hoogte, was het excuus.

Voor GemeenteBelangen, en alle andere oppositie partijen, was dit voldoende reden het vertrouwen in dit college op te zeggen.

De overschrijding had nooit zo kunnen gebeuren, als de aanbevelingen van het Coligny onderzoek waren opgevolgd.

In een laatste poging stuurde het college 2 dagen voor de indiening van de motie van wantrouwen, een excuus brief. Te laat, te beknopt en zonder consequentie te trekken.

De motie van wantrouwen van de oppositie is niet aangenomen, omdat het CDA, SGP en CU het college de hand boven het hoofd hielden en hebben volgens GemeenteBelangen behoorlijk wat uit te leggen aan de burgers.

Namens de fractie van GemeenteBelangen,

René Slootweg.