Actueel

René Slootweg

GB: Katwijk wil geen grote centrale bieb

  • Geschreven door René Slootweg

Bieb
Wil de Katwijkse bevolking wel een grote nieuwe hoofdbieb? Het is een vraag die de fractie van GemeenteBelangen al wat langer bezighoudt. De achterban van GemeenteBelangen zei duidelijk ‘nee’ tijdens de laatste denktank. En ook bijna alle andere burgers zeggen dat tegen GB.

Weinig burgers zitten te wachten op een grote, dure hoofdbieb. De meeste kijken naar het succes verhaal van De Burgt in Rijnsburg en het Dorpshuis in Valkenburg en willen dat ook in de andere kernen. In Katwijk aan Zee, in Katwijk Noord, in bijvoorbeeld het Tripodia, en weer in Katwijk Binnen, waar de bieb jarenlang was gehuisvest in het wijkgebouw aan het rode plein.

GemeenteBelangen zet daarom koers naar een decentrale bieb in een gemeenschapshuis voor elke kern. GB trekt daarmee haar lijn door van voldoende voorzieningen in elke kern.

Deze goedkopere decentrale bieb in Katwijk aan Zee heeft een brede steun onder de bevolking en bied de mogelijkheid voor een 'extra' locatie in Katwijk binnen.

De enorme vloeroppervlakte voor de boeken collectie is niet nodig, want deze opslag kan prima op een mindere dure locatie buiten het centrum worden gehuisvest, zo ook de administratie.

Namens de fractie van GemeenteBelangen

René Slootweg