Actueel

Geert Diemer

Droge poortjes in Frederiksoord?

  • Geschreven door Geert Diemer

Gebrekkige afvoer van regenwater
In het veertig jaar oude Frederiksoord staan veel poortjes na regen lang onder water. Dat ongemak kan eindeloos lang duren omdat elk huishouden eigenaar is van een stukje van het poortje en zij samen de kosten moeten dragen van opnieuw betegelen en/of riolering.   Huurders van Dunavie hebben dat probleem niet!

De gemeente komt de eigenaren tegemoet
GB is tevreden dat de gemeente de eigenaren daarin nu tegemoet komt. Ze gaat bij de opknapbeurt voor de wijk de nieuwe kolken vlak bij de poortjes plaatsen zodat de huishoudens minder geld kwijt zijn aan de aansluiting op het riool. Ze gaat hen bovendien in contact brengen met de aannemer van de opknapbeurt.

De nieuwe kolken komen bij de poortjes
Doordat de gemeente de nieuwe kolken straks vlak bij de poortjes plaatst, hoeft het poortriool maar een klein eindje door gemeentegrond te lopen naar het gemeenteriool. Dat scheelt geld. De gemeente zorgt vervolgens tegen kostprijs voor de aansluiting.

Prijsje maken
De gemeente heeft  bovendien vierkante meter prijzen uitgerekend voor het vlak betegelen of rioleren van een poortje. Eigenaren kunnen daarmee de kosten inschatten. De gemeente zal hen in  juni in contact brengen met de aannemer van fase 1 van de opknapbeurt zodat ze een gunstige prijs kunnen afspreken.  De aannemer hoeft immers geen voorrijkosten te rekenen. Voor de richtprijzen zie de rondzendbrief van de gemeente van 23 december.

Aan de slag!
Eigenaren, dit is ééns en daarna veertig jaar niet meer!

Namens de Fractie van GemeenteBelangen,

Geert Diemer