Actueel

René Slootweg

Zondag Open: Het moet mogelijk zijn

  • Geschreven door René Slootweg

open signHet is voor GemeenteBelangen prima dat op zondag de winkels en andere instanties (zoals het zwembad) open zijn.

Daarnaast zijn wij al jaar en dag voorstrijder van betaald parkeren op zondag, om zo oa handhaven op zondag te kunnen betalen en gelijkheid te scheppen in het parkeerbeleid. Dit pas zeer goed bij een winkel openstelling op zondag.

Maar niets moet, alles mag. Het moet zeker geen verplichting zijn om winkels open te doen op zondag, laten we dat nu aan de markt, dwz de ondernemers, over. Die kunnen zelf goed bepalen of het rendabel is.

De vraag door de markt om open te "mogen" is niet nieuw, in het verleden was er al een aanvraag van een supermarkt in Rijnsburg.

Het zal zeker geen Noordwijk worden, want ook GB verwacht niet dat ineens alle winkel open gaan in de Princestraat op zondag, maar wij vinden wel dat we dat als overheid niet moeten verbieden.

Het is nu toch ook mogelijk om tot 22:00 de winkel open te houden en dat doen ze toch ook niet allemaal massaal?

Wij snappen dat het dichthouden op zondag vanouds uit religie komt, daar de zondags rust daarin staat beschreven.

Wij respecteren dat, maar vragen ook het wederzijds respect te geven naar de ondernemers en klanten die graag wel op zondag willen winkelen en werken.

GemeenteBelangen steunt het burgerinitiatief op www.zondaginkatwijk.nl en hoopt dat vele de petitie zullen ondertekenen.

Namens de fractie van GemeenteBelangen,

René Slootweg