Actueel

Geert Diemer

GB’s Energiespuitje voor Frederiksoord

  • Geschreven door Geert Diemer

Frederiksoord 1Na drie jaar vertragingen wilde de gemeente snelheid maken met de opknapbeurt Frederiksoord 2.0. In februari zou ze terugkoppelen van de bewonersavond van 20 januari, in maart zou het college de Visie voor Frederiksoord 2.0 vaststellen en daarna zou de gemeente ontwerpavonden houden.

Maar 8 april hoorde de fractie van GemeenteBelangen van de stichting Vrienden van Frederiksoord dat de bewoners nog steeds niets hadden ontvangen. Bij de collegebesluiten ontbreekt bovendien nog steeds de vaststelling van de Visie, terwijl het college de Visie voor Molenwijk al wel heeft vastgesteld, ook al besloot de gemeenteraad pas in december 2014 tot een opknapbeurt voor de Molenwijk.

Redenen genoeg voor de fractie van GemeenteBelangen donderdag 9 april schriftelijke vragen te stellen aan de wethouder. De projectleider stuurde prompt maandag 13 april een rondzendbrief met de terugkoppeling en 14 april een uitnodiging voor een bewonersavond.

Is dit enorm toeval of was de projectleider deze brieven al van plan en hield de gemeente zich voor de verandering aan haar eigen planning???  GemeenteBelangen zit hoe dan ook de komende jaren achter de broodnodige opknapbeurt aan.  De gemeente moet onze vragen trouwens nog beantwoorden omdat de portefeuillehouder een paar dagen op vakantie is (gelijk heeft hij). Als die antwoorden nieuws bevatten, hoort u dat van ons.

Namens de fractie van GemeenteBelangen