Actueel

René Slootweg

Oversteken niet gevaarlijk volgens wethouder

  • Geschreven door René Slootweg

OversteekAls het aan wethouder van der Bent had gelegen, had hij een nog korter antwoord gegeven op de vragen van GemeenteBelangen over gevaarlijke oversteekplaatsen. Hij was klaarblijkelijk niet van plan om constructief mee te werken aan de bespreking van deze  punten in de raadscommissie van 29 januari.

Casuïstiek’, noemde hij het, maar veel verder dan Scrabble zal dat woord niet komen.
Om het woord toch even uit te leggen, de wethouder vindt dat de raad zich niet moet bemoeien met casussen (incidenten), maar alleen moet ingaan op het beleid en de kaders ervan.

Maar wat GB dan niet begrijpt is, dat als het college vindt dat alle genoemde oversteekplaatsen voldoen aan het beleid, ze dan niet willen of durven uit te leggen hoe deze dan in dat beleid passen. In plaats daarvan kreeg GB op gestelde Ar. 41 – vragen één A4-tje met de mededeling dat deze plekken niet veiliger kunnen worden. GB kwam tot deze inventarisatie met dank aan de input van inwoners vanuit de gehele gemeente.

Hoop doet goed oversteken!
Is er dan geen enkele hoop voor de input van de deze inwoners? Volgens de toeschouwers van de commissie vergadering was de wethouder niet te vermurwen en moest GB bijna het onderspit delven. Ook verbazingwekkend was het feit dat een aantal andere partijen dezelfde mening had als de wethouder. Maar nog recent is raadsbreed een motie aangenomen voor één casus, de oversteekplaats op de Oegstgeesterweg. Dit politiek draaien begrijpt GB niet.

Maar na de vergadering heeft wethouder van der Bent gelukkig wel wat toezeggingen gedaan, die we toch even benoemen om hem eraan te herinneren.

Van het verkeerslicht bij de Callaoweg zal de tijd worden verlengd Dat hadden ze al geprobeerd bij een reparatie, maar het was niet gelukt. Het bedrijf komt nog terug. Dan kunnen we gewoon naar de overkant lopen i.p.v. rennen.
De oversteekpunten bij de Rijnstraat zullen nogmaals bekeken worden m.b.t. de verlichting.
Ook de oversteek bij de Krom t.o.v. De Schelp gaat hij bekijken of daar nog wat verbeterd kan worden.

Buiten beeld gaan zaken door
Prachtig dat de raad zich niet met casuïstiek mag bemoeien, maar uit het zicht van de camera kan het gelukkig wel. Wij verwachten dan ook dat de wethouder ons actief informeert over de uitkomst van deze off-camera toezeggingen en hopen dat we bij het bespreken van het duurzaam veilig beleidsplan we deze casussen voor de toekomst veiliger kunnen maken.

Een oproep voor alle burgers; als u een onveilige oversteek weet, meld deze dan op: http://www.katwijk.nl/wonen-verkeer-en-leefomgeving/leefomgeving/melding-buitenruimte

GemeenteBelangen laat zich zeker niet door de uitkomst van dit debat tegenhouden en zal zich zoals altijd blijven inzetten voor veiligheid in het verkeer; via casuïstiek of via beleid.

Het doel heiligt zeker de middelen …

Op 6 februari heeft RTV Radio een interview uitgezonden:  https://soundcloud.com/kuijt/150207-raadslid-rene-slootweg-over-gevaarlijke-oversteekplaatsen-ii

Namens de fractie van GemeenteBelangen,

René Slootweg