Actueel

GB admin

GemeenteBelangen ziet huurkansen in 2015

  • Geschreven door GB admin

flat'Wat doet de wethouder Wonen bij de op te stellen prestatieafspraken 2014 – 2018 met Dunavie en de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ om betaalbare huurwoningen in Katwijk te realiseren wetende wat de opbrengsten zullen zijn van het woonlastenonderzoek?’

Dat vroeg GB ook al bij de Algemene Beschouwingen in november 2014. Een vraag die we in deze mooie digitale nieuwsbrief breder willen trekken. Met het maken van deze prestatieafspraken door de SHD met Dunavie en de gemeente Katwijk wordt de Katwijkse huurder al gehoord.

Wetende wat de opbrengsten zullen zijn van het Katwijkse woonlastenonderzoek 2014, en dat het de komende jaren alleen maar zal verergeren, en de realisering van een woonlastenfonds is het zaak om kritisch naar de huurprijs te kijken. Met honderd jaar Katwijkse woningcorporatie op ons netvlies een extra reden om in 2015 deze huren te bevriezen. Want gaan we met dit tempo van huurverhogingen door dan is elke zak euro’s van het woonlastenfonds bij aanvang al te klein.   

Onze woonwens is dat de SHD samen met Dunavie en de gemeente Katwijk in 2015 dat kan realiseren wat de Katwijkse huurders verdienen ‘een plezierige en betaalbare huurwoning in een veilige woonomgeving’.

Dit was de bijdrage van GB voor de digitale nieuwsbrief van Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’

Namens de fractie van GemeenteBelangen

Gerard Bol