Actueel

GB admin

GemeenteBelangen gaat voor een autoluwe Boulevard

  • Geschreven door GB admin

Centrum 1Het centrum van Katwijk Zee wordt aangenamer. Daarvoor zet GB zich al jaren in en om dat te bereiken, heeft de gemeenteraad 9 oktober een belangrijke stap gezet. Er is gekozen voor meer terrasjes om je vrienden te ontmoeten en een Princestraat en Andreasplein waar je kunt lopen zonder op auto’s te hoeven letten. Hopelijk heeft Katwijk straks ook een Boulevard waar je tussen de Voorstraat en het Waaigat ontspannen kan lopen, zonder dat de vouwen uit je broek worden gereden. Dan kan je ‘flaneren over de Boulevard’ echt met de hoofdletter ‘F’ schrijven.

Katwijkse raad stemt in met de nota

De raad heeft zonder hoofdelijke stemming de nota van uitgangspunten aangenomen voor een Andreasplein en Princestraat die parkeervrij zijn. De gemeente had die nota voorbereid op de manier die GemeenteBelangen voorstaat: met inspraak van inwoners en belangengroeperingen. De uitkomst is een nota die het ‘eigene’ van Katwijk aan Zee combineert met wat de andere inwoners van de gemeente belangrijk vinden.  En de weekmarkt blijft waar die is, aan de Zeeweg zodat de bezoekers uit Rijnsburg, Katwijk aan den Rijn en Valkenburg er heen kunnen blijven fietsen.

Een volgende stap

De volgende stap is een autoluwe Boulevard, compleet met meer terrassen. GB wil dat laten onderzoeken en het college ook. Wat wil je nog meer? Maar onder aanvoering van de CU gaat de raad voorlopig de andere kant op. De CU diende namelijk een amendement in dat de gemeente moet onderzoeken of de parkeerplaatsen aan de Boulevard kunnen blijven.

Bij dit punt kan de ‘Omgevingsdienst’ nog roet in het eten van de ChristenUnie en andere partijen gooien door te eisen dat de gemeente in het centrum meer parkeerplaatsen gaat opheffen. Dan zal het college alsnog moeten onderzoeken hoe het de Boulevard autoluw kan maken. En dan gebeurt er alsnog wat GemeenteBelangen voor staat. Anders zal de tijd sowieso in het voordeel blijken te werken van GB, en niet van de CU. Wordt dus op zeker vervolgd!

namens de fractie van GemeenteBelangen

Geert Diemer