Actueel

GB admin

Kreatief met kurk in de stedenbouw?

  • Geschreven door GB admin

Op de vraag van de redactie van De Katwijksche Post hoe de Katwijkse gemeenteraad aankijkt tegen de bouw- en ontwerpplannen van Damien Hirst voor een Engelse wijk in een dorpje en dan in relatie tot de nieuwbouw op het voormalige vliegveld Valkenburg heeft GB deze reactie ingestuurd:

Kreatief met kurk in de stedenbouw? ​

naamloos2Damien Hirst is een kunstenaar maar met het bouwen van een wijk met 750 woningen, en ziekenhuis, een school, speeltuinen en kantoren op zijn eigen grondgebied Winsham Farm tegelijkertijd gewoon een projectontwikkelaar. Ontwerpers en planologen zullen door hem worden ingehuurd om zijn ontwerpen te vertalen naar uit te voeren bouwprojecten. De gemeenteraad van het Engelse dorp IIfracombe wil zohun dorp verder op de kaart zetten.

naamloosIs dat met Katwijk nog niet het geval? Geef de kunstenaar Gerard Brouwer de kans en ik weet welk bronzen beeldmeters hoog de bezoekers van Nieuw Valkenburg gaat verwelkomen… ‘Maatjes’. Bij Riet Rosier zullen paarden mogelijk de boventoon gaan voeren en bij… Neen, kunstenaar hou je bij je leest. Want wie gaat de bouwplannen dan toetsen?

naamloos1Voor GemeenteBelangen zou de enige optie een kleinkind van Gaudi zijn die het net zo aanpakt als opa met de wereldvermaarde Sagra Familia in Barcelona. Dan weten we dat Nieuw Valkenburg nooit afkomt en het jaarlijks met wat slimme reclame van de Katwijkse city marketing horden toeristen oplevert.   

Gerard Bol,

Fractie GemeenteBelangen.