Actueel

GB admin

GB vraagt college om te zwaaien in de Zwaaikom

  • Geschreven door GB admin

zwaaikomMeer winkels in de Zwaaikom! De Katwijkse ondernemersvereniging wil het graag, veertien van de drieëndertig raadsleden willen het graag en zeker niet onbelangrijk, de winkeliers van winkelhart Zeezijde vinden het goed. Maar het college van CDA, SGP en de CU wil het niet. Het ziet de Zwaaikom vooral als uitgaansgebied en wil er geen extra winkels toelaten, ook al zouden die extra klanten kunnen trekken naar de terrassen en restaurantjes in de Zwaaikom.

Donderdagavond 5 juni besprak de gemeenteraad in het besluitvormende deel het masterplan voor Katwijk aan Zee. Maar de discussie ging bijna alleen over de Zwaaikom, omdat het college de locatie van een nieuwe bibliotheek en de weekmarkt en het parkeerbeleid buiten het plan had geparkeerd.  
 
De oppositie diende een amendement in

De verenigde oppositie diende een amendement in met de strekking dat ook detailhandel zich mag vestigen in de Zwaaikom.  De oppositiepartijen willen meer reuring en meer nieuwe bedrijven deze kans bieden. Ze willen startende ondernemers een kans geven door goedkoper dan elders in Katwijk aan Zee een winkelpand te kunnen huren. De hoge huren van de winkels in de Princestraat en Voorstraat zouden dan ook zakken. De winkeliers daar betalen nu extra veel doordat de gemeente geen nieuwe winkels buiten het kernwinkelgebied toestaat. Vastgoed binnen het kernwinkelgebied is daardoor extra veel waard en dus duur.  Het amendement werd echter verworpen: GB, PvdA HvK, KK, VVD en D66 waren voor en de drie confessionele partijen waren tegen.

Het CDA en de CU beriepen zich op studies voor de detailhandelsvisie die de gemeente ooit had besteld. En de SGP zei op dit moment geen winkels in de Zwaaikom te willen vanwege de leegstand elders.

De toekomst van de Zwaaikom
Blijf vrolijk, lezers want het college heeft nu immers ingestemd met een sloepenhaven in de Zwaaikom en en plek voor varend erfgoed waar het geen enkel belang in stelde toen GemeenteBelangen dit tien jaar geleden voorstelde! Dus toch meer reuring dan alleen op Koningsdag en bij de ontvangst van de goedheiligman in de Zwaaikom. In Katwijk gaat alles anders!

Geert Diemer,

Fractie GemeenteBelangen