Actueel

GB admin

De renovatie van Scum en de Jeugdzorg

  • Geschreven door GB admin

De gemeenteraad zou 24 april in een informatieve sessie de verbouwingsplannen van SCUM bespreken. Die zijn nodig omdat 20 procent van de jongeren in Katwijk opgroeiproblemen heeft als teveel drinken, HALT straf, spijbelen, drugs gebruiken enzovoort. De jeugdwerkers kunnen meer jongeren bijsturen als ze vroegtijdig met meer van deze jongeren in contact komen, bijvoorbeeld op een plek als SCUM. Die moet dus jongeren aantrekken,  bijvoorbeeld door gescheiden ruimte, aparte podia voor de verschillende doelgroepen en leeftijden.

In Katwijk hebben uitzonderlijk veel jongeren opgroeiproblemen want in Nederland is het percentage geen 20 maar 15 procent. Je zou denken: maak haast met die verbouwingsplannen.

Geert luchtpiano SCUMMaar regering en gemeente zijn momenteel de jeugdzorg aan het verbouwen. Daarvoor moet het college een nieuwe jeugdnota schrijven en aan de raad aanbieden. Dat kost al gauw een jaar of meer. Dat is lang gezien de urgentie van de problemen. Daarom spraken CDA, CU, SGP en GB tijdens de coalitieonderhandelingen af niet te zullen wachten met renoveren tot het verschijnen van een nieuwe jeugdnota maar met het bestuur van Scum in gesprek te blijven over de vele vragen die er nog liggen. GB stemt nog steeds in met deze afspraak. Het renovatievoorstel gaat dus nog niet naar de oordeelsvormende ronde. GB zal wel scherp in de gaten houden of de gemeente genoeg vaart maakt met de nota en voldoende overlegt met het bestuur van Scum.

Namens de fractie van GemeenteBelangen

Geert Diemer