Actueel

GB admin

Partijbelang krijgt voorrang

  • Geschreven door GB admin

Corrie Vingerling de MolKandidaat raadslid Corrie Vingerling van GemeenteBelangen ziet af van een benoeming tot raadslid. Op grond van 219 voorkeurstemmen zou zij aanspraak kunnen maken op de vierde plaats in de nieuwe fractie van GemeenteBelangen. GB heeft bij de raadsverkiezingen een verlies van drie zetels moeten incasseren. Vier  leden van de oude fractie komen niet in aanmerking voor een zetel, aangezien de kandidaten met voldoende voorkeurstemmen formeel gezien voorrang hebben.

Veel kennis en ervaring zal daardoor nu uit de fractie verdwijnen. Vingerling is van mening dat GB in de komende jaren behoefte heeft aan een sterke fractie met ervaren krachten. Die is nodig om de partij weer goed op de kaart te kunnen zetten en de komende zware dossiers (o.a. de zorg en diverse ruimtelijke projecten) goed te kunnen behandelen in de raad.

Zelf is zij een nieuwkomer,  evenals Geert Diemer die  eveneens met voorkeurstemmen is gekozen. Zij geeft er de voorkeur aan haar plaats af te staan aan een lid van de huidige fractie, en zelf weer in de steunfractie zitting te nemen. Vingerling voelt zich verplicht hiertoe aan de 219 kiezers die op haar hebben gestemd. Ze zal zich daarom in de komende raadsperiode in de steunfractie blijven inzetten voor GemeenteBelangen.

Haar besluit houdt in dat René Slootweg, nummer twee op de kieslijst van GemeenteBelangen en enige jaren geleden in de fractie gekomen door het vertrek van een fractielid, toch deel uit kan maken van de fractie van GB in de nieuwe gemeenteraad voor 2014 – 2018.