Actueel

GB admin

Het heeft lang genoeg geduurd!

  • Geschreven door GB admin

Vier jaar College met het CDA, CU en de VVD ligt nu bijna achter ons, een mooi moment om kort terug te blikken. In de voetsporen van het College 2006 – 2010, waar GemeenteBelangen ook deel van uitmaakte met één wethouder, is door het huidige College doorgewerkt aan vele plannen (wat te denken van verbouwing De Schuit, aanleg kunstgrasvelden, nieuwbouw (sport)accommodaties enz. Dit College kwam in een opgemaakt bedje terecht. En dat heeft Collegeleden niet altijd even wakker en waakzaam gehouden, eerder slaperig.

Communicatie van plannen naar inwoners, bedrijven, organisaties en verenigingen verliep te vaak slordig, ondoordacht. ‘Meedenken’, ‘meedoen’ en ‘draagvlak’ waren niet echt de sleutelwoorden bij dit College. Dat had anders gemoeten en veroorzaakte nu heel veel negatieve reuring in de Katwijkse samenleving. Dat moet de komende vier jaar echt anders!  

En hoe zit het met de plannen voor de Westerbaan en het oplossen van de verkeersknelpunten om de woonwijk de Zanderij? Daar heeft GB meer foto’s gezien en verhalen gehoord van een champagne toastende wethouder dan er concrete stappen zijn bereikt.

Positief was de aanpak van de ambtelijke organisatie om bezuinigingen te bereiken.

Als GB dan rapportcijfers aan deze wethouders moet geven dan is er voor wethouder Mostert een mager zesje, wethouder Binnendijk een zeven, wethouder van Duijn een stevige acht en wethouder Udo een cijfer rond het vriespunt.

Namens GemeenteBelangen,

Gerard Bol