Actueel

GB admin

Een veilig gevoel voor alle leeftijden

  • Geschreven door GB admin

Thema Veiligheid 2Een veilige woonomgeving willen we allemaal in Katwijk. En dat betreft meer dan het ’s avonds veilig over straat kunnen gaan. Zeker voor de jongere kinderen is het belangrijk om in de nabijheid van hun huis een veilige speelplek te hebben die qua inrichting meegroeit met de ouder wordende kinderen in de woonwijk. Gelukkig komen er ook meer zones in woonwijken waar maar dertig kilometer mag worden gereden. Maar uit vele voorbeelden in onze gemeente blijkt dat meer toezicht op de snelheid van het immer voortrazende verkeer belangrijk is.

Veiligheid kan altijd beter
GemeenteBelangen strijdt voor een actievere bestrijding van de handel in verdovende middelen. Dat vraagt om een betere en intensievere handhaving door de politie. Maar dat veilige gevoel moet er ook achter de eigen voordeur kunnen zijn. GB heeft zich altijd al hard gemaakt en ingezet voor een juiste aanpak van het huiselijk geweld. Zeker bij dit onderwerp is een duidelijke verwijzing naar hulpverleners van ongelofelijk belang. Want in ‘Katwijk is niet alles anders’ ondanks het eerdere boek van Van Deursen.

Ziet u in uw buurt geregeld een G.O.A. opduiken? Inwoners van Katwijk benaderen GB’ers bij hun werkbezoeken, spreekuren en ontmoetingen in de wijk over de veelal ontbrekende controlerende ambtenaar… de G.O.A. GemeenteBelangen heeft het buurtpreventieproject Frederiksoord in Rijnsburg altijd een warm hart toegedragen. Helaas wordt dit, gemeentelijk ook ondersteunde, initiatief niet verder uitgerold over de gemeente. Uit alles blijkt dat we hier als politiek toch kansen laten liggen. Wie de mond vol heeft van ‘burgerparticipatie’ kan niet anders dan met GB voor dit plan te kiezen.

Thema Veiligheid 1Onbezorgd uitgaan in Katwijk
Voor onze eigen jeugd is een veilig uitgaansgebied in het centrum van Katwijk aan Zee van cruciaal belang. GB was al de ontdekker / uitvinder van de glijdende sluitingstijden op zaterdag in Katwijk aan Zee en op vrijdag worden deze nu (na eerdere zaterdagsuccessen) voorlopig ingevoerd. Als ouders vinden jullie het vast ook belangrijk dat het uitgaan in Katwijk veilig verloopt voor onze jongeren. Een festival van ‘Oranjerock’ in het najaarsfeest van Katwijk aan den Rijn geeft al aan hoe mooi en leuk onbezorgd uitgaan zou kunnen zijn in Katwijk. Zaterdag 8 maart is een vertegenwoordiging van de fractie, steunfractie en het bestuur van GB aanwezig van 10.00 – 13.00 uur om met de inwoners van Katwijk aan den Rijn in gesprek te gaan over dit aspect ‘Veiligheid’.

Gerard Bol