Actueel

GB admin

GB op de verkiezingsmarkt in de Princestraat

  • Geschreven door GB admin

Verkiezingsmarkt PrincestraatZaterdag, 8 februari, hield GemeenteBelangen Katwijk al weer haar vijfde spreekuur in één van de kernen van de gemeente Katwijk. Deze keer was het de beurt aan Katwijk aan Zee. Voor een marktkraam vanwege de koopjesmarkt, en in bijzijn van meerdere politieke partijen hebben we weer goed geluisterd naar wat er leeft bij de burger.

Het winkelend publiek viel grofweg in tweeën uiteen. Opvallend groot is zelfs bij het slechte weer van zaterdag de groep van buiten Katwijk, die hier graag komt winkelen vanwege ‘prettig publiek’,  gezellige sfeer en goede horeca voor, tijdens- en na het winkelen.
De tweede groep woont ‘in de buurt’. Zij hadden zorg over de komst van een ‘massaal Cultuurhuis’. Liever zag men een andere plaats voor het Cultuurhuis dan het Andreasplein, bijvoorbeeld op de plek waar vroeger hotel Riche stond.

Een aantal bewoners was bezorgd over de parkeermogelijkheden in de nabijheid van hun woning in het centrum. We hoorden de wens om de parkeergelegenheid op het Baljuwplein in stand te houden.  Een veel gehoorde klacht was dat er bij parkeeroverlast in het centrum onvoldoende handhaving plaatsvindt, zeker op zondag.  Ook hoorden we de wens dat de parkeergarages betaalbaar voor de bewoners moeten blijven. Over parkeren in de Princestraat bleken de meningen van twee ondernemers verdeeld te zijn: wel of niet de parkeerplaatsen opheffen?

Nog wat zorgpunten
Opvallend was de melding van overlast van hondenpoep sinds de afsluiting van het strand in verband met de kustwerkzaamheden. Sommigen waren niet tevreden over de dienstverlening van de gemeente. Zo blijkt In het park aan de Nachtegaallaan  sprake te zijn van overlast van donderdag- tot en met zondagavond. Een melding daarvan aan de gemeente werd niet teruggekoppeld. Kritiek was er ook op de ideeën voor een Zeejachthaven.
Maar gelukkig waren er ook veel tevreden burgers, die het prima naar hun zin hebben in Katwijk aan Zee.

Zaterdag, 15 februari, zullen we weer een bezoek aan een wijk brengen, dat wordt de nieuwbouwwijk Duyfrak in Valkenburg. Daarna zal alle input van burgers tijdens de wijkbezoeken worden gebundeld, aangeboden aan de verantwoordelijken bij de gemeente dan wel meegenomen in de nieuwe raadsperiode.

Namens GemeenteBelangen,

Corrie Vingerling